Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 23
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Päättynyt: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Vesitorni käyttöön!

Profiilikuvan paikka

Matin ohje
27. huhtikuuta 2021 kello 10.44.14

On aivan järjetöntä pitää tyhjillään kaupungin parhaalla näköalapaikalla tuollaista tilaa. Sitä en ymmärrä. Nuoruudessani kävin kahvilassa useastikin, enkä olisi malttanut pois tulla sinne mentyäni.
Vesitorni kyllä olisi jo käytössä, jos silloin aikanaan kun remonttia suunniteltiin, ilosi Klasu pyydetty mukaan suunnittelupalavereihin. Olisi tullut ohje sijoittaa maisemahissi itäsivulle, Lauritsalan puolelle, eikä se olisi pilannut vesitornin näkyvää julkisivua keskustan suuntaan. Säilytettävä kaunis Arboretumpuisto olisi sen osittain peittänyt. Maisemahissin voisi ulottaa vasikatolle saakka. Sieltähän näkee kauas, jos vaan päästetään lähelle katon reunaa. Keskeltä ei näe kun horisontin.

Tovottavasti kahvila on käytössä vielä ennen minun poismenoani. Sitä minä toivon. Tehkää korjaus pian. Sinne tulee turistitkin, kun Saimaatakin näkee sieltä laajalti.