Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 23
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Päättynyt: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Keskustan rakentaminen

Profiilikuvan paikka

Reinhart
6. toukokuuta 2021 kello 16.55.21

Monitoimihalli tulee rakentaa lähelle kimpisen koulua ja sammon koulukeskusta siten että Arboretumia ei tarvitsisi leikata toki hieman on varaa mutta sitä ei tulisi tärvellä liian massiivisella rakentamisella. Jäähalli ja monitoimiareena taas kuuluisi rakentaa keskustan tuntumaan eli kivenkadulle tai opintielle Prisman alueelle. Keskustan liikenne tulisi tehdä sujuvammaksi autoilijoille ja lisätä ja parantaa myös kevyen liikenteen reittejä. Saunamaailma ja virkistysalueet tulisi keskittää halko ja myllysaareen. Linnoitusniemi taas keskitettäisiin matkailulle, hiekkalinnalle, matkailu aktiviteeteille, nähtävyyksille kuten Saimaarium ja veneilylle. Ei pidä lähteä suunnittelemaan liian paljon samalle pienelle alueelle kuten Linnoitusniemeen kun siellä on jo Hiekkalinnaa, Saimaariumia ja veneilyn palveluja.