Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Liikenteen ja liikkumisen -teemaa

Puhekupla 28
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Liikenteen ja liikkumisen teemassa käsitellään eri liikennemuotoja, liikenneverkkoa, pysäköintiä ja keskustan saavutettavuutta. Esteettömät kulut ja hyvät opasteet mahdollistavat myös liikuntarajoitteisten liikkumisen. Hyvät kevyen liikenteen väylät ja julkisen liikenteen yhteydet kannustavat ihmisiä käyttämään omaa autoa ekologisempia liikkumisvaihtoehtoja.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Liikenteen ja liikkumisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Viihtyisyyttä autojen keskellä

Profiilikuvan paikka

Ninni
4. toukokuuta 2021 kello 11.07.28

En tajua miten autoilla ajamisen salliminen Marian aukion läpi on kenenkään mielestä hyvä idea. Minkäänlaista viihtyisyyttä ei sillä ainakaan tilaan tuoda - melkoinen "ekokaupunki", jossa ei saada edes aukiota rauhoitettua autoliikenteeltä. Tässä väärinkäytetään shared space -ajattelua ihan urakalla, sen tarkoitus ei todellakaan ole viedä viimeisiäkin tiloja kävelijöiltä ja kaupungissa oleskelijoilta autoliikenteen käyttöön. Autoilulla on jo nyt kaikki parhaat väylät, tilat ja kunnossapito, eikö edes yhtä aukiota voida pyhittää sille, että saa oleskella keskustassa rauhassa ilman että tarvitsee koko ajan hengitellä ohiajavien autojen pakokaasuja, kuunnella niiden melua ja hypellä niiden alta pois?

Läpiajoliikenne ei myöskään hyödytä keskustaa millään tavalla, tämä on monessa kaupungissa huomattu.