Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Kaikkialla pelkkää ryteikköä

Profiilikuvan paikka

Eastman
13. toukokuuta 2021 kello 20.41.16

En tiedä mistä johtuu, mutta meillä täällä Espoossa on pääväylien, vaikkapa tuon Vanhan Turuntien 110 tienvierukset yhtä ryteikköä. Vaihtoehtona maisemallisesti kauniisti hoidetut tienvierukset. Aivan aidosti täytyy kysyä, miksi Espoossa tienvierukset ovat hoitamattomat. Vertailun vuoksi Vantaalla on lepikot ja pajukot poistettu, tienvierukset siistit ja yleisilme oleellisesti Espoota parempi.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
21. toukokuuta 2021 kello 8.56.57

Kiitoksia kommentista! Teiden varsille jääviä metsäalueita hoidetaan yleensä suojametsinä, jolloin puusto säilytetään hoitotoimenpiteissä tiheämpänä melu-, pöly- ja pienhiukkashaittojen vähentämiseksi liikenneväylien ympäristössä. Ne toimivat myös näkösuojana rakennettujen ympäristöjen välillä. Paras suojavaikutus saadaan jatkuvasti peitteisellä ja monikerroksisella puustolla, jota hoidetaan vaiheittain esimerkiksi pienpuustonhoidoin, joissa ryhmittäisellä raivauksella tehdään kasvutilaa elinvoimaisille nuorille puille ja jätetään myös tiheikköjä ylläpitämään tien varren suojavaikutusta. Itä-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa on tunnistettu tienvarsien metsien alueittaisia hoitotarpeita ja osoitettu niille hoitotoimia seuraavalle kymmenvuotiskaudelle 2021-2031.