Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Eikö luonto ja maisema ole kokonaisuus?

Profiilikuvan paikka

Luonnonystävä
17. toukokuuta 2021 kello 23.42.02

Metsät ja niityt on ansiokkaasti huomioitu tässä. Kuitenkin luonto ja maisema on kokonaisuus. Miksi järviluonto on tässä rajattu tarkastelun ulkopuolelle? Alueella on useampi parantamista kaipaava järvi, joiden hyödyntäminen virkistyskäytössä kiinnostaisi asukkaita laajemminkin.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
21. toukokuuta 2021 kello 9.45.46

Kiitoksia kysymyksestä, luonto ja maisema todellakin ovat kokonaisuus! Tässä Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa on tosiaan keskitytty vain "kuivalla maalla" sijaitseviin alueisiin. Järvien, lampien ja virtavesien muodostamien vesistökokonaisuuksien rannoille ja reunoilla jäävät metsät ja niityt on kuitenkin huomioitu erityisten ominaispiirteidensä ja maisemallisten vaikutusten osalta suunnitelmassa siten ettei niitä ehdotetuilla hoitotoimilla heikennetä, vaan hoitotoimilla pyritään vahvistamaan ominaispiirteitä ja säilyttämään luontaista maisemaa tulevaisuudessa. Espoon vesistöjen tilaa seurataan kaupungin ympäristökeskuksessa ja suunnitelma-alueen suurimpien vesistöjen Pitkäjärven ja Lippajärven tuoreet kunnostussuunnitelmat löydätte osoitteesta https://www.espoo.fi/download/noname/%7B26C28B27-1CFD-4883-8398-1FE2DE555603%7D/126930.