Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Mäkkylä, toive luonnonhoidosta

Profiilikuvan paikka

Patteritien kulkija
2. kesäkuuta 2021 kello 8.53.13

Mäkkylässa Mäkkylänkallion / -metsän eteläreunassa kulkee Vanha Patteritie Komendantintieltä Vahtirinteelle, tie on merkitty karttoihinkin. Tietä käytetään nykyään kevyen liikenteen, lähinnä jalankulun väylänä. Itse kulkutie on käyttökuntoinen, viehättäväkin osittaisine vanhoine kivetyksineen.

Vanhan Patteritien käyttö on lisääntynyt alueen rakentamisen edistyessä. Kulkutien reunojen puusto luonnollisesti tihentyy jatkuvasti, erityisesti nuoria ja jo kookkaampiakin haapoja on kasvanut tien reunoille. Toive olisi että kulkutietä voisi avartaa poistamalla nuorta puustoa tien välittömästä läheisyydestä.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
2. kesäkuuta 2021 kello 10.50.42

Kiitoksia hoitoehdotuksesta! Vanha patteritie on osa tärkeää muinaismuistoaluetta ja kulttuuriympäristöä ja sen ympäristön hoito suunnitellaan siten että erityiset ominaispiirteet säilyvät jatkossakin. Mäkkylänkallion monimuotoinen metsikkö on hieno luontokohde ja suunnitelmaan on ehdotettu Vanhan patteritien ja Vahtirinteen reunapuustoon pienpuuston hoitoa, jossa poistettaisiin teiltä ja niiden reunoilta tiheää nuorta puustoa säilyttäen kuitenkin hyvin kasvuun lähteneitä nuoria puita. Hoitotoimenpiteen työohjeet on tarkennettu luonnonhoitokuvion tietoihin.