Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Vahva suojelu

Profiilikuvan paikka

Jorma Lehto
3. kesäkuuta 2021 kello 8.42.05

Erityisesti Lippajärven ja Pitkäjärven ranta-alueet vahvan suojelun piiriin. Siellä on poikkeuksellisen monipuolinen luontoympäristö suojeltavine eläin- ja kasvilajeineen. Suomen erityisesti vaalittavaksi määrätty liito-orava asustelee Pitkäjärven luusuassa siis paikassa, josta Espoonjoki lähtee virtaamaan kohti merta. Alueella on myös runsaasti suojeltavia lepakkolajeja. Arvokkaat tervalepät vaativat niin ikään suojelua puhumattakaan kymmenistä lintulajeista niin Lippajärven kuin Pitkäjärvenkin puolella. Vilniemen uimaranta-alue ja veneiden säilytysalue ovat osoittautuneet korvaamattoman arvokkaiksi alueiksi. Sadat jossei tuhannet ihmiset nauttivat joka kesä ja talvi Vilniemen uimarannan tuntuman ulkoilumahdollisuuksista.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
7. kesäkuuta 2021 kello 11.48.36

Suunnitelma-alueen vesistöt ja niiden rantojen metsät ja niityt ovat osoittautuneet hyvin monimuotoisiksi luontokohteiksi suunnitelmaa tehdessä. Monin paikoin alueilla on esimerkiksi laajaa vuodenaikojen mukaan vaihtelevaa tulvavaikutusta, joka tuo rantojen luontoon omat erityispiirteensä. Ranta-alueet ovat myös vilkkaassa ulkoilu- ja virkistyskäytössä ja useiden asuinalueiden lähiluontokohteita. Luontoarvojen ja alueiden käytön yhteensovittaminen on pyritty toteuttamaan kohdistamalla hoitotoimenpiteitä käytön kannalta kriittisiin kohteisiin, kuten uimarantojen ja venevalkamien alueille.