Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Muut kuin kaupungin omistamat metsäalueet

Profiilikuvan paikka

Leppävaara-seura
3. kesäkuuta 2021 kello 11.55.36

Toimitteko metsänhoidon suunnittelussa jotenkin yhteistyössä muiden maanomistajien kanssa tapauksissa, jossa virkistysmetsä ei ole kaupungin omistuksessa, mutta kaupungin alue on osa laajempaa asemakaavassa yhtenäiseksi virkistysalueeksi merkittyä metsää?

Esimerkiksi Mäkkylässä Komendantinkalliolla iso osa virkistysalueesta ei ole kaupungin omistuksessa (kuvion 1223 länsipuoli). Asukkaiden kannalta koko alue on yhtä ja samaa kallioista metsää ja alueella 1. ms aikaisia linnoitteita ja mäen laella (ei kaupungin maalla) on 2.maailmansodan aikaisen lottien valonheitinpatterista kertova muistotaulu, samoin noilla main aikoinaan sijainneen mustalaisleirin muistolaatta. Muistomerkit ovat kallion laella, joka ei ole kaupungin aluetta. Kallion laella oli aikoinaan kolmionmittaustorni, josta avautui laajat näkymät Helsinkiin ja läheiselle Laajalahdelle sekä pitkälle Suomenlahdelle. Aiemmin myös kallion laelta oli avarat näkymät, mutta puusto on kasvanut ja tihentynyt niin, että näkymät ovat peittyneet.

Kenen puoleen kannattaisi kääntyä, kun asukkaiden keskuudessa on herännyt ajatus, että kallion laelle olisi hienoa saada näkötorni, josta pääsisi ihailemaan em. maisemia?

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
7. kesäkuuta 2021 kello 11.50.31

Kiitoksia kysymyksistä! Luonnon- ja maisemanhoidon suunnittelussa keskitytään kaupungin omistamiin ja hallinnoimiin metsä- ja niittyalueisiin, jotta suunnitelmien työmäärä pysyisi järkevänä. Muita maanomistajia alueella koskevat samat säädökset muinaismuistojen kuten linnoitusrakennelmien ja muistomerkkien säilyttämisestä kuin kaupunkiakin. Näkötornin rakentaminen on hieno ajatus, mutta en osaa sanoa kenen toimialaan yksityiselle maalle ehdotetut rakennelmat kuuluisivat.