Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Kilon alueen vanhat tontit ja metsiköt

Profiilikuvan paikka

Nattirlit
5. kesäkuuta 2021 kello 9.22.45

Hei, kiitokset hyvistä keskusteluista. Kilon alueella on vielä kivasti pikku metsiä joiden toivoisin säilyvän ennallaan. Niitä ei ole varaa kyllä yhtään vähentää. Sama koskee niittyjä. Muutama vuosi sitten kaupunki harvensi Kilon koulun lähellä olevaa lehtimetsää niin paljon että siinä pesinyt satakieli hävisi eikä ole sen koommin palanut. Mietin että ymmärtääkö kaupunki välttämättä paikallisia olosuhteita riittävästi jotta luontoa ei tuhottaisi kun harvennetaan. Satakieli tarvitsee suht tiheän lehtimetsän ja isoja puita joiden suojassa pesii.

Samoin huolestuttaa Kilon alueen vanhojen huvilatonttien kohtalo. Tontteja myydään rakennuttajille jotka tuhoaa vanhat pihapiirit totaalisesti, vetää tilalle asfalttia, sitten istutetaan muutama tuija tai havupensaita, laitetaan kuorikatetta juurille, ja näin vanha, monimuotoinen pihapiiri on täysin kadonnut. Ymmärrän että kyse on yksityisestä maasta mutta eikö näitä voisi jotenkin suojella ettei tuho olisi näin massiivinen. Parin viime vuoden aikana on tuhottu ainakin kaksi pihapiiriä. Jos jotain on mahdollista tehdä, niin nyt olisi aika!

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
8. kesäkuuta 2021 kello 9.30.13

Hei ja kiitoksia kommenteista! Suunnitelmaan ehdotetuissa lehtimetsien hoitotoimenpiteissä jätetään käsittelemättömiä tiheiköitä ja vanhaa puustoa antamaan suojaa alueen linnustolle sekä eläimille ja suojaamaan myös metsänpohjaa kulumiselta. Tavoitteena lehtimetsien hoitotoimissa taajamissa on monikerroksisen, monilajisen ja yleiskunnoltaan hyvän puuston ylläpito oikein ajoitetuilla toimenpiteillä siten ettei metsissä tarvitsisi käydä hoitotöitä tekemässä kuin kerran suunnitelman kymmenvuotiskaudella. Hyväkuntoisissa ja tavoitteiden mukaisissa taajamametsissä ei usein tarvitse käydä edes kymmenen vuoden syklillä vaan - kuten tässäkin suunnitelmassa - suuri osa metsäalueista on suunnitelmakauden ajan levossa ilman hoitotoimia. Näin myös metsissä eläville lintu- ja eläinlajeille riittää suojaisia elintiloja ja metsien tavoitteellinen hoito onnistuu.

Yksityisten huvilatonttien hoitoon ei tällä suunnitelmalla voida vaikuttaa. Huvilat ja niiden pihapiirit ovat toki osa koko alueen kulttuuriympäristöjä, joita on selvitetty ja rajattu kaupunkisuunnittelukeskuksen ja kaupunginmuseon yhteistyönä.