Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Lähimetsät kunniaan

Profiilikuvan paikka

Lähimetsä
7. kesäkuuta 2021 kello 20.41.46

Lintuvaaran alueella on vahvalla kädellä rakennettu uudisasutusta ja teitä viimeisen vuosikymmenen aikana. Helmipöllönmäki, Uusmäki, Hämevaaran raja ja Painiitty on rakennettu tiiviisti täyteen. Metst alueelle uhraten. Jokainen tonttipala on pilkottu kahtia. Tonttien hinnoista nautiskelle. Väkimäärä alueella on noussut hurjasti. Lapsiperheitä on alueella todella paljon, päiväkodit ja koulut pursuavat ja lisää tarvittaisiin. Lähiluonto on luontosuhteen ylläpitämiseksi on kriittinen. Tarvitaan metsiä mihin lasten kanssa voi helposti mennä leikkimään, seikkailemaan ja hengähtämään. Tarvitsemme alueita joihin voimme mennä lenkeillämme rauhoittumaan, kun alue tiivistyy muuten koko ajan. Alueen metsiä ei saa kaataa yhtään enempää. Hoodettuja metsiä, 3m aurattuja reittejä emme kaipaa, vaan ihmisten itsensä tekemisä polkuja. Alueella on paljon liikkujia jotka ovat muuttaneet tänne siksi, että vielä löytyy paikkoja suunnistukselle, maastopyöräilylle, polkujuoksulle, koiralenkille, lasten majan rakennukselle. On säälittävää, jos päiväkodin lapset joutuvat menemään bussilla lähimetsään kun edes sellaista pientä kaistaletta ei voitu jättää. Ja ei haittaa jos ei ole hoidettu, jokainen jäljellä oleva puu alueella tuo hyvinvointia ja viihtyisyyttä meille asukkaille.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
8. kesäkuuta 2021 kello 15.03.50

Kiitoksia kommentista! Lintuvaaran kaupunginosan noin 480 hehtaarin kokonaispinta-alasta on noin 190 hehtaaria osana tätä luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmaa metsä- ja niittyalueina. Kaupunginosan kokonaispinta-alasta on siis noin 40% on asukkaiden monenlaisessa ulkoilu- ja virkistyskäytössä sekä suojametsinä ja lähimetsinä. Laajoja luonnontilaisia metsäalueita löytyy etenkin lintuvaaran pohjois- ja länsiosista. Näiden lisäksi alueella on jonkin verran myös muiden maanomistajien metsiä sekä rakennettuja puistoja ja käyttöviheralueita osana kaupunginosan viherverkostoa, jotka eivät kuulu tämän suunnitelman pinta-alaan. Lähiluontokohteet ovat tärkeä voimavara asukkaille ja toivottavasti jokainen löytää levähdyspaikan näiltä monipuolisilta lähiluontoalueilta!