Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Metsä rauhoittaa

Profiilikuvan paikka

Viheriläinen
8. kesäkuuta 2021 kello 14.39.15

Nyt ollaan hyvällä asialla, todella hienoa, että näitä sunnitelmia tehdään yhdessä. Toivon, että Viherlaakson ja Karakallion välistä metsää ei harvenneta liiaksi vaan annettaisiin sen olla mahdollisuuksien mukaan vehreä satumainen metsä, toki puuston kunto huomioiden. Liika harvennus ei ole hyväksi, metsän viihtyvyys kärsii. Karakallion lenkkipolun ympäristö on myös aivan ihanaa vehreää ja runsasta metsää, jossa yhdistyvät monet eri tunnelmat. Siellä kun kävelee aamuvarhain niin tuntuu kuin olisi jossain ihan muualla kuin kotikulmilla Espoossa. Metsäkävelyllä stressi laskee ja huolet kaikkoavat ainakin hetkeksi taka-alalle. Myös Viherlaakson Alepan takana oleva metsäpläntti on tärkeä, kauppareissulla saa edes muutaman askeleen metsäpolulla, erittäin arvokasta heille jotka eivät jaksa kävellä kovin pitkälle mutta käyvät kuitenkin kaupassa. Pidetään metsät vihreinä!

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
8. kesäkuuta 2021 kello 15.47.19

Kiitoksia palautteesta! Viherlaakson ja Karakallion metsiin on suunnitelmassa puuston kunnon mukaan ehdotettu kevyitä poimintahakkuita, joissa poistetaan huonokuntoisia pystypuita ulkoilureittien, tonttien ja teiden reuna-alueilta. Toimenpiteistä jätetään maastoon lahopuuta ylläpitämään lahopuujatkumoa metsissä. Kevyillä toimenpiteillä pyritään ylläpitämään alueen käytön turvallisuutta sekä alueittaisia ominaispiirteitä luontoarvoja heikentämättä. Samalla kertaa puuston sekaan aukeaa kasvutilaa nuorille puille sekä seuraavalle puusukupolvelle.