Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Nimensä mukainen asuinalue, vai tuhotaanko tämä?

Profiilikuvan paikka

Tuit
8. kesäkuuta 2021 kello 15.38.15

Minulle ei viherlaaksolaisena mene jakeluun, että joka ikinen pienikin viheralue Viherlaaksossa ollaan rakentamassa täyteen. Tästä asuinalueesta katoaa kaikki se vihreys ja luonnonläheisyys, jotka saivat minut aikoinaan tänne alueelle muuttamaan. Samalla kaupunginosa kadottaa kyllä nimensä eli ei voida kyllä enää puhua mistään vihreästä kaupunginosasta.

Mielestäni alueelle pitää jättää reilusti puistoalueita ja puustoa, jotta asukkailla olisi oikeasti mahdollisuus virkistäytyä lähialueilla eikä tarvisisi mennä kauemmas, jotta voi nauttia metsäisistä maisemista. Nyt voidaan vielä nauttia kävellen ja pyöräillen lähiluonnosta, mutta onko se enää sen jälkeen mahdollista, kun asuntorakentaminen vain yltyy. Tätä asuntorakentamisen yltymistä en toivo.
Ja jos ajatellaan vielä vihreyttä, niin kenen etua se ajaa, että pitää liikkua vähintään julkisella liikenteellä, tai pahimmassa tapauksessa omalla autolla, päästäkseen luonnon keskelle. Eikö pitäisi suosia lähiluontoa ja siellä liikkumista?
Lisäksi on huomioitava, että metsä- ja puistoalueet puhdistavat ilmaa. Halutaanko täältä oikeasti tuhota meidän asuinalueen keuhkot?

Rakentaa voi varmasti muuallekin kuin asuinalueiden ainoisiin metsä- ja puistokohteisiin. Itse en ainakaan halua katsoa ikkunastani vain naapuritalon betoniseinää vaan mieluummin puistoa. Jotain tolkkua rakentamisintoon, kiitos! Säästäkää meille meidän lähiluonto!

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
8. kesäkuuta 2021 kello 15.57.36

Kiitoksia kommentistanne. Tähän luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmaan kuuluvat Viherlaakson lähiluontokohteet eli Espoon kaupungin hallinnoimat metsät ja niityt, jotka ovat pääasiassa kaavoitettu puisto- tai lähivirkistysalueiksi ja joille ei ole suunnitteilla lisärakentamista.