Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Lintulaakson jatke

Profiilikuvan paikka

Lintuvaaralainen
8. kesäkuuta 2021 kello 20.36.55

Lintulaaksontien jatkeen tulevaisuudesta pitäisi kysyä alueen asukkailta. Toivoisin joskus demokratian toteutuvan espoossa, eikä niin että muutama ihminen tekee isoja päätöksiä VASTEN ALUEELLA ASUVIEN toiveita!
Kun espoolaisilta kysytään heille tärkeimpiä asioita, nousee lähiluonto aina ensimmäisenä esille. Luonnontilainen metsä on lintuvaarassa tärkeä elementti ja moni on tänne muuttanut sen takia. Täällä on lähivuosina niin ankaralla kädellä kaadettu metsää ja tehty hiekkateitä, että viimeisiä metsäpolkuja ei saa uhrata autotielle! Olen huolestunut, pettynyt ja surullinen espoolainen ja kaikki se mistä on lapsuudessa täällä ollut ylpeä, on katoamassa. Ei nuuksioon mahdu kaikki espoolaiset ulkoilemaan, johan se on nähty mitä käy kun ihmiset autoilla sinne matkaavat.
Ihmisten arki on hektistä ja lähimetsään pitää päästä kotiovelta jatkossakin. Korona-aika on vain korostanut tätä tarvetta. Ne jotka eivät tätä kaipaa, voivat muuttaa muualle espooseen, mutta lähimetsää arvostaville pitää olla myös alueita.
Emmekä saisi ihmisinä olla niin itsekkäitä, pitää muistaa myös luonnossa asuvat eläimet, linnusto ja muut.
Me lintuvaarassa ollaan heikossa asemassa, koska virallisia suojelualueita puuttuu. Siksi olemme ja olemme olleet liian helppo kohde.
Espoo kyselee ja kyselee, mutta EI KUITENKAAN KUUNTELE vaan toimii oman mielensä mukaan.
Lintulaaksontien jatketta ei Lintuvaaraan haluta vaan haluamme säilyttää lähimetsämme. Sitä voisi kehittää mm. suunnistajille, maastopyöräilijöille ja koiranulkoiluttajille. Espoosta puuttuu koirametsiä, tuolla olisi hyvin tilaa toteuttaa vaikka jotain noihin liittyvää mutta niin että puut säilyvät ja tilaa on monenlaisille liikkujille.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
9. kesäkuuta 2021 kello 10.38.09

Kiitoksia kommentista! Lähiluonnon arvo asukkaille on tullut kaikissa selvityksissä hyvin esiin ja tällä luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmalla pyritään ylläpitämään alueille ominaisia luontoarvoja metsissä ja niityillä sekä hoitamaan ulkoilu- ja virkistysmetsiä tavoitteellisesti siten että niiden käyttö olisi mahdollisimman pitkään tulevaisuuteen mahdollista.

Teiden perustamiseen ja muuhun rakentamiseen voitte antaa palautetta asianomaisille kaupungin toimialoille esimerkiksi Espoon sähköisen palautekanavan https://easiointi.espoo.fi/eFeedback/fi/Home kautta.