Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Metsä kunniaan

Profiilikuvan paikka

Viheriläinen
9. kesäkuuta 2021 kello 0.39.51

Mitä toimenpiteitä alueelle 443 on tulossa,katsoin että se on lilanvärinen eli pienpuusta hoitoa?Alue on osittain suojelumetsää?Onko tarkoitus kaataa puita vai mitä tuo tarkoittaa?Alue olisi hyvä pitää metsäisenä toki hoitoa vaatii nyt paljon hyttysiä ym runsaan kasvillisuuden vuoksi samoin alueella olisi mukavampi liikkua jos rantaa/portaita huollettaisiin nyt varsinkin portaat huonohkossa kunnossa jyrkässä rinteessä. liputan luonnonvaraisen metsänpuolesta,asuin alueella josta hakattu metsää asutuksen tieltä ja metsän säilyminen on tärkeää,toki täytyy hoitaa,kohtuudella.Alue 482 olisi varmasti tärkeää jättää puustoa alueen pientalojen suojaksi pienhiukkasilta ym pakokaasuilta

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
9. kesäkuuta 2021 kello 10.46.54

Kiitoksia kysymyksistä!

Alue 443 on rannan lehtipuuvaltainen kaistale, jonka läpi kulkee paljon käytetty polku, länsiosassa laituri. Itään mentäessä vanha kivijalka. Alue rajautuu etelässä kalliojyrkänteeseen ja pohjoisosassa luonnonsuojelualueeseen. Paljon lahopuuta ja tiheä lehtipuun alikasvos ulkoilureitin reunoilta. Poimintahakkuussa poistetaan huonokuntoisia pystypuita ulkoilureitin reunalta (toimenpidevoimakkuus 10%) ja pienpuuston hoidolla avataan kasvutilaa hyvin kasvuun lähteneiden nuorten puiden ympärille ja näkemälinjaa ulkoilureitiltä järvelle laiturin kohdalta. Toimenpiteistä jätetään lahopuuta maastoon maalahopuuna tai turvallisina tekopökkelöinä. Kalliojyrkänteen alusmetsä jätetään tiheiköksi.

Alueen 482 pienpuusto hoidetaan poistamalla tiheää lehtipuuvesakkoa sen läpi kulkevan kävelytien ja sen reunalla kulkevan tien varrelta ja risteyskohdista näkyvyyden parantamiseksi ja elinvoimaisten nuorten puiden hyväksi. Valtaosa alueesta jää käsittelyjen ulkopuolelle antamaan suojaa.