Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

luonnonmukaisia metsiä tarvitaan

Profiilikuvan paikka

lintu
9. kesäkuuta 2021 kello 11.02.52

Myös minä rummutan luonnontilassa olevien lähimetsien puolesta, joissa ei tehdä liian voimakkaita hoitotoimenpiteitä, vaan jätetään aitoa metsää.
Lintuvaaran alueelle on viime vuosina rakennettu todella paljon hiekkapohjaisia ulkoilureittejä ja niitä en usko tarvittavan kovasti enempää.

Todella monessa metsäalueessa, mm. Lintukalliot, lukee niiden kohdalla "alueelle suunniteltu ulkoilureitti". Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Ei kai näihin metsiin laiteta uusia ulkoilureittejä?

Toinen kohta, johon ei kyllä tarvita uutta reittiä, koska vierellä jo kulkee, on kohde 820 ja 820.1. Onko tähän todellakin suunnitelmissa reitti?

Samoin 827, siinä jo kulkee noin 5 vuotta vanha reitti ja silti alueen kohdalla lukee "alueelle suunniteltu ulkoilureitti". Miksi?

Myös Lintulaakson jatke ja siihe liittyvät tiet/rakennukset hirvittävät, mutta ymmärrän, että asia ei ole teidän "tontilla".

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
9. kesäkuuta 2021 kello 13.39.10

Luonnonhoitokuvioille merkitty tieto suunnitellusta ulkoilureitistä noudattelee Espoon ulkoilureittien yleissuunnitelman (2008) linjauksia uusien ulkoilureittien sijainnille ja tieto on merkitty kaikille yleissuunnitelman linjauksille osuville luonnonhoitokuvioille. Mainitsemanne kohteet 820, 820.1 ja 827 ovat esimerkkejä tällaisista kuvioista.

Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa ei suunnitella uusia reittejä, mutta tieto olemassa olevista suunnitelmalinjauksista ohjaa osaltaan alueiden hoitoa ulkoilureittisuunnitelman toteutuessa. Ulkoilureittien suunnittelua ja rakentamista tehdään Espoon Kaupunkitekniikan keskuksessa omina projekteinaan.

Kiitoksia kysymyksistänne!