Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Lippajärven aluea

Profiilikuvan paikka

Matti
9. kesäkuuta 2021 kello 11.14.31

Erityisesti Lippajärven ja Pitkäjärven ranta-alueet olisi saatava vahvan luonnonsuojelun piiriin ja kaikenlainen rakentaminen pitäisi kieltää.

Espoossa on jo runsaasti kävelyreittejä. Kaikkien reittien ei tarvitse kulkea järven rannoilla vaan metsäiset reitit olisivat myös varsin viehättäviä ja monimuotoisia.

Lippajärven pohjoispuolen viheralueeksi kaavoitettu rantakaistale on aivan liian kapea, ja kävelyreitin toteuttaminen tuhoaisi vanhaa puustoa (tammia lehmuksia yms.) jotka on istutettu vuoden 1939 paikkeilla, jolloin koko ranta on ollut lähes kokonaan puuton ja ollut lähes peltomaisesta, puutonta aluetta.

Valitettavasti rannan läheisyydestä on kaadettu paljon puita (kuusiaitoja), joissa oli runsaasti lintujen pesiä.

Lippajärven veden laatu on tällä hetkellä varsin heikossa tilassa ja erityisesti lahti on erittäin pahasti rehevöitynyt ja alue kasvaa idän suuntaa vuosittain. Pohjassa on varsin paksu mutavyöhyke ja sen vuosi veden korkeus on madaltunut voimakkaasi, joka ymmärtääkseni edistää veden normaalin virtauksen, joka taas käsittääkseni voimistaa järven rehevöitymistä.

Lippajärven lahden pohjois- ja länsipään ja järvialue on linnustoltaan erittäin monimuotoista ja rannassa pesii monia vesilintuja mm. joutsenia. Alue on aikoinaan ollut rauhoitettu, mutta valitettavasti tuo on taidettu perua (sääli).

Vilniemen uimaranta-alue ja veneiden säilytysalue ovat osoittautuneet korvaamattoman arvokkaaksi alueeksi. Kehittämisessä kannattaisi keskittyä Vilniemen viheralueeseen, josta voitaisiin tehdä vieläkin viehättävämpi, houkuttelevampi ja siisti puistoalue.

Tuokin tietenkin pitäisi kuitenkin rantamaisemaa kunnioittaen ja tehdä se tuhoamatta luonnonmukaista tunnelmaa.