Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Vireillä oleva asemakaava Lintulaaksontien jatketta vasten puuttuu selostuksista

Profiilikuvan paikka

Leppävaara-seura
9. kesäkuuta 2021 kello 20.28.08

Hoitokuvioihin 699, 700, 708, 725, 736 ja 745 liittyen puuttuu tieto, että alueen luontoarvoja uhkaa vireillä olevan asemakaavan mukainen tiehanke. Tieyhtys on linjattu kokoojatienä nykyisen Lintulaaksontien päästä, jossa on jo valmiiksi rakennettu kiertoliittymä ja vireillä oleva asemakaava koskee pelkästää ao. tiealuetta. Tie on linjattu ao. kuvioiden kautta metsän reunaa em. kiertoliittymästä Vanhalle Hämeenkyläntielle. Tielinjan saa havainnollisesti näkyviin Espoon karttapalvelussa, kun valitsee kartalle tason "vireillä olevat asemakaavat".

Nyt kiinnostaa, miten mahdollisesti rakennettava uusi tie muuttaisi hoitosuunnitelmaa? Metsäalue on todettu luontoselvityksissä arvokkaaksi ja maankäytön sijoittamista sen varteen on vastustettu. Vaikka tie- ja rakentaminen ovat olleet vastatuulessa, yhteys on toisaalta nähty tärkeänä puuttuvana linkkinä seudullisessa joukkoliikennejärjestelmässä, jota HSL suunnittelee. Vireillä olevan kaava = = > 117600_Lintulaaksontie.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
10. kesäkuuta 2021 kello 10.03.56

Kiitoksia kommenteista! Lintulaaksontien vireillä olevasta asemakaavasta on kirjattu tieto luonnonhoitokuvioille, jotka ovat kaavahankkeelle rajatulla alueella. Mikäli kaavan valmistuessa maankäyttö alueella muuttuu, muuttuvat myös alueen hoidon tavoitteet. Käytännössä tämä tarkoittaisi maankäytön muutosalueen reunametsien turvallisuudesta huolehtimisesta tulevaisuudessa. Tällöin puuston kunto kartoitettaisiin ja pyrittäisiin parantamaan reunametsän yleiskuntoa sekä kestävyyttä uudessa tilanteessa poistamalla huonokuntoisia ja käytölle vaarallisia kookkaita puita. Samalla reunametsään avattaisiin kasvutilaa siellä mahdollisesti jo kasvaville nuorille puille ja uudelle puusukupolvelle, joilla olisi mahdollisuus kasvaa uuteen tilaan ja sopeutua kasvaessaan muuttuneeseen alueeseen.