Siirry sisältöön

Keskustele Kuuttipuiston leikkipaikan suunnitelmaluonnoksesta

Puhekupla 9
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

 • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
 • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
 • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
 • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
 • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
 • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 6.9.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Tärkeä koulun oppilaille

Profiilikuvan paikka

Mirja Tapola
23. elokuuta 2021 kello 19.42.11

Kuuttipuisto on tärkeä koulun oppilaille. Moni jää koulun jälkeen siihen leikkimään kavereiden kanssa (koska koulun pihalle ei saa jäädä koulupäivän jälkeen) ja koulumme pienryhmille se on ollut monina vuosina äärimmäisen tärkeä paikka, jossa on isoa pihaa helpompi olla. Läheisen alueen perhepäivähoitoryhmät (?) käyttävät sitä myös ahkerasti. Tuntuu siis kurjalta hävittää jotakin, mikä on kovassa käytössä.

27. elokuuta 2021 kello 13.20.56. Vastaus poistettu.

 • 27.8.2021 klo 14.38 @NiinaTanttuEspoo moderoi sisältöä: Kommentti oli epäasiallinen eikä liittynyt Kuuttipuiston leikkipaikkaan.

27. elokuuta 2021 kello 14.38.25. Vastaus poistettu.

 • 31.8.2021 klo 8.39 @NiinaTanttuEspoo moderoi sisältöä: Kommentti oli asiaankuulumaton.

29. elokuuta 2021 kello 15.42.43. Vastaus poistettu.

 • 30.8.2021 klo 8.03 @NiinaTanttuEspoo moderoi sisältöä: Kommentti oli asiaankuulumaton

30. elokuuta 2021 kello 11.08.46. Vastaus poistettu.

 • 30.8.2021 klo 11.26 @NiinaTanttuEspoo moderoi sisältöä: Kommentti oli asiaankuulumaton.

31. elokuuta 2021 kello 0.52.46. Vastaus poistettu.

 • 31.8.2021 klo 8.38 @NiinaTanttuEspoo moderoi sisältöä: Kommentti on asiaankuulumaton.
Profiilikuvan paikka

Helena K
6. syyskuuta 2021 kello 9.29.08

Kuuttipuisto on Hyljelahden alueen lasten ainoa puisto ja on kovassa käytössä. Puistoa käyttävät lapset koulupäivän jälkeen, koulun pienryhmät, Rullavuoren ryhmäperhepäivähoito ja läheiset perheet vapaa-ajalla. Lähimmät muut puistot ovat Iivisniemen puolella ja valitettavasti osittain hieman rauhattomia, joten sinne ei uskalla pienempiä alakoululaisia päästää yksin leikkimään.

Säästöt ovat tämänkin hankkeen takana. Käytännössä säästöä tuskin tulee, sillä Kuuttipuiston ylläpito ei paljon tarvitse. Viimeisen 10 vuoden aikana leikkikalut ja penkit ym. on maalattu kerran. Puistossa ei ole ruohoaluetta, joka vaatisi jatkuvaa huoltoa. Puiston purkamisen ja uudelleenrakentamisen kustannuksella Kuuttipuistoa nykyisellään ylläpitäisi kymmeniä vuosia. On myös vaikea uskoa, että suunnitelmien mukaisen laajan nurmialueen ylläpito olisi edullisempaa kuin nykyisen hiekkapohjaisen puiston.

Lisäksi on todettava, että Kuuttipuiston sympaattiset puiset hylkeet ovat tärkeitä Hyljelahdessa kasvaneille lapsille. Täältä ei varmasti löydy sellaista lasta, joka ei näitä hylkeitä olisi pienempänä hoitanut. Lisäksi ne toimivat viereisen koulun symboleina.

Viereinen koulu on tehnyt Espoon kaupungille adressin Kuuttipuiston säilyttämisen puolesta. Toivon Espoon kaupungin virkamiesten etsivän tehokkaampia säästökohteita muualta ja huomioivan, että myös lapset ovat Espoon kaupungin asukkaita vaikka heidän äänensä heikosti kuuluukin.

Profiilikuvan paikka

Markus K
6. syyskuuta 2021 kello 10.31.55

Olen edellisen kirjoittajan kanssa täsmälleen samaa mieltä säästöistä, joita tuskin syntyy tällaisilla muutoksilla. Lisäksi puiston lähellä asuvana minua huolestuttaa tällainen suunniteltu nurmialue penkkeineen. Yleensä tällaiset alueet täyttyvät varsinkin iltaisin sen tyyppisestä porukasta, mitä ei mielestäni tarvitse erikseen paikalle houkutella. Tälläkin hetkellä puistoon silloin tällöin tulee myöhään illalla/yöllä notkumaan nuorisoa, jotka jättävät jälkeensä lähinnä törkyä. Tällaisen nurmialueen avulla saadaan varmasti tätä käyttöä lisättyä, mutta se tuskin on tarkoitus.

Profiilikuvan paikka

@NiinaTanttuEspoo
25. lokakuuta 2021 kello 13.56.56

Kuuttipuiston purkusuunnitelmasta tuli runsaasti palaute. Palautevastauksissa korostui leikkipaikan merkittävyys Iivisniemen koulun oppilaille. Lisäksi puistoa käyttävät perhepäivähoito ja lähialueen asukkaat.
Espoon Kaupunkitekniikan keskus totea, että leikkipaikan varusteet ovat huonokuntoiset.
Kuuttipuiston leikkipaikka liitetään vuonna 2022 käynnistävän Iivisniemen – Hyljelahden alueen yleissuunnitelma tasoisen selvityksen laatimiseen.
Selvityksen tarkoituksena on tutkia Iivisniemen ja Hyljelahden alueen leikkipaikkojen sijoittuminen ja kehittämisen tarve. Yleissuunnitelma pitää sisällään myös uusien toimintojen sijoittumisen alueella esim. lähiliikuntapaikan, ulkoilu- ja pyöräilyreittien ja valaistuksen riittävyyden tarkastelun, hulevesirakenteiden sijoittumisen sekä viljelypalsta-alueiden mahdollisen laajentamisen.
Yleissuunnitelma selvityksen yhteydessä laaditaan myös asukaskysely, jonka tarkoituksena on koota asukkaiden ja käyttäjien näkemyksiä alueen kehittämiseksi. Olemme tässä yhteydessä mm. alueen kouluihin ja oppilaisiin kuuntelemaan heidän toiveitansa ja ajatuksia.