Siirry sisältöön

Minkälainen on hyvin toimiva ja tarpeisiin vastaava matalan kynnyksen soten peruspalvelu?

Puhekupla 17
Keskustelu | Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri
Keskustelu on päättynyt


Toivomme mielipiteitä ja ideoita hyvinvointialueen sote-valmisteluun. Keskustelunavaus liittyy sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan ja tukee osaltaan tulevan hyvinvointialueen palveluiden ihmiskeskeistä kehittämistä.

Ajalla 3.–20.9.2021 pyydämme näkemyksiä uudenlaisten, matalan kynnyksen soten peruspalveluiden kehittämiseen. Avoin näkemystenvaihto, argumentointi ja rakentava kritiikki lisäävät ymmärrystä, ja johtaa siten kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Edellytämme hyvää keskustelutapaa, aiheessa pysymistä ja muiden näkemysten kunnioittamista.

Valmistelun tueksi kaipaamme kannanottoja erityisesti alla olevia kysymyksiin:

  • Minkälaisen terveyttä edistävän ja toimintakykyä ylläpitävän palvelun olet kokenut hyväksi? Minkälaiselle olisi tarvetta? Miksi?
  • Mitkä mielestäsi ovat tärkeimmät soten kumppanit (järjestöt, kuntien toimialat jne.), kun painopistettä siirretään hyvinvointia ja terveyttä edistäviin sekä sairauksia ehkäiseviin palveluihin ja ennakoivaan työhön?
  • Mitä mielestäsi tarkoittaa walk in-vastaanotto sosiaali- ja terveyspalveluissa?
  • Jos Eksote tarjoaa lähipalveluita muualla kuin omassa toimipisteessään, mitä palveluita sieltä haluat saada? Missä matalan kynnyksen sote-piste mielestäsi palvelisi parhaiten? Mitä asioita pitää mielestäsi ottaa huomioon sote-pisteen sijainnissa?

Tervetuloa osallistumaan ja vaikuttamaan hyvinvointialueen sote-keskusvalmisteluun! 

Perustiedot

Päättynyt: 21.9.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Mitä odotan sotelta

Profiilikuvan paikka

Mielenkiinnolla odota
3. syyskuuta 2021 kello 12.10.00

Yhteistyötä kunnan liikuntatoimen kanssa voisi lisätä esim. iäkkäiden kuntoutuksessa ja kunnon ylläpitämisessä, ylipainon kanssa kamppailevien ryhmät. Myös Kelan henkilöitä voisi olla sijoitettuna sotekeskukseen. Tuodaan oikeasti ihmisille palvelut saman katon alle, jotta asioiden hoitaminen nopeutuu ja helpottuu.
Walk-in vastaanotolle voisi päästä heti samana päivänä esim. hoitajan vastaanotto ja fysioterapia.
Palvelun ostoja yleislääkärin vastaanotolle ja hammashuollon vuositarkastuksiin.
Joka kunnassa tulee olla ja säilyttää hyvinvointiasemat. Niissä voi olla noita muita kumppaneita (Kela) sitten vaikka kerran viikossa. Isommat sote-keskukset, (yleis- ja erikoislääkärit, hammaslääkärit, fysioterapia, sosiaalityöntekijä jne, labotorio, röntgen ja yhteistyökumppanit) voisi olla Lappeenrannassa keskussairaalan läheisyydessä (parkkipaikat huomioitava) ja Imatralla.