Siirry sisältöön

Minkälainen on hyvin toimiva ja tarpeisiin vastaava matalan kynnyksen soten peruspalvelu?

Puhekupla 17
Keskustelu | Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri
Keskustelu on päättynyt


Toivomme mielipiteitä ja ideoita hyvinvointialueen sote-valmisteluun. Keskustelunavaus liittyy sote-uudistuksen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan ja tukee osaltaan tulevan hyvinvointialueen palveluiden ihmiskeskeistä kehittämistä.

Ajalla 3.–20.9.2021 pyydämme näkemyksiä uudenlaisten, matalan kynnyksen soten peruspalveluiden kehittämiseen. Avoin näkemystenvaihto, argumentointi ja rakentava kritiikki lisäävät ymmärrystä, ja johtaa siten kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Edellytämme hyvää keskustelutapaa, aiheessa pysymistä ja muiden näkemysten kunnioittamista.

Valmistelun tueksi kaipaamme kannanottoja erityisesti alla olevia kysymyksiin:

  • Minkälaisen terveyttä edistävän ja toimintakykyä ylläpitävän palvelun olet kokenut hyväksi? Minkälaiselle olisi tarvetta? Miksi?
  • Mitkä mielestäsi ovat tärkeimmät soten kumppanit (järjestöt, kuntien toimialat jne.), kun painopistettä siirretään hyvinvointia ja terveyttä edistäviin sekä sairauksia ehkäiseviin palveluihin ja ennakoivaan työhön?
  • Mitä mielestäsi tarkoittaa walk in-vastaanotto sosiaali- ja terveyspalveluissa?
  • Jos Eksote tarjoaa lähipalveluita muualla kuin omassa toimipisteessään, mitä palveluita sieltä haluat saada? Missä matalan kynnyksen sote-piste mielestäsi palvelisi parhaiten? Mitä asioita pitää mielestäsi ottaa huomioon sote-pisteen sijainnissa?

Tervetuloa osallistumaan ja vaikuttamaan hyvinvointialueen sote-keskusvalmisteluun! 

Perustiedot

Päättynyt: 21.9.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Kehitys ehdotus

Profiilikuvan paikka

Mummo
3. syyskuuta 2021 kello 15.51.36

Matalan kynnyksen sotepalvelu? Ostopalveluna yleislääkärin vastaanotto? Meillä on jo terveyspalvelut, joihin pitäisi päästä nopeasti, miksi keksiä pyörää uudelleen? Matalan kynnyksen fysioterapia löytyy myös. Mutta palvelu joka neuvoo ihmisiä eri tilanteissa puuttuu täysin. Palvelu, jossa neuvotaan konkreettisesti ja autetaan selvittämään ongelma liittyen erilaisiin Sote palveluihin ja tukien hakemiseen. Samoin puuttuu moniammatillinen yhteistyö eri tahojen kanssa, kuten kela, työvoimatoimisto, terveydenhuolto, sosiaalitoimi. Tätä on, mutta se ei palvele ketään.

Käyttäjän profiilikuva - supervaikuttaja

@supervaikuttaja
3. syyskuuta 2021 kello 17.16.03

yhteistyötä yksityisen kaa ja huomioi kehitysvammaiset

Profiilikuvan paikka

T
6. syyskuuta 2021 kello 13.28.20

Olisi varmaan nykyään aika käytännöllistä jos tuollaista neuvontaa voisi käyttää anonyymisti netin kautta 24/7. Vielä parempi jos se olisi läsnä siellä sosiaalisessa mediassa mitä ihmiset muutoinkin jo käyttävät (niinkuin esim. poliisilla ja nuorisotyöllä).