Siirry sisältöön

Kommentoi tietomallia ja laatuvaatimuksia

Puhekupla 33
Keskustelu | Maanmittauslaitos
Keskustelu on päättynyt

Lähetä kommenttisi tietomallista ja laatuvaatimuksista sähköpostitse asiantuntija Suvi Heittolalle, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi. 

Perustiedot

Päättynyt: 22.10.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Laatuvaatimukset

Profiilikuvan paikka

Nimet
6. lokakuuta 2021 kello 8.19.22

Sivu 4: -- osoitteen perusosa voi kuitenkin viitata eri aikoina eri paikkaan kunnan sisällä (esimerkiksi ennen ja jälkeen kuntaliitoksen). Jää hieman epäselväksi, miten kuntaliitos vaikuttaa paikkaan viittaamiseen. Kunta tietysti on eri, mutta entä paikka?

Sivu 5 ja sivu 7: saamen kielistä mainittu vain pohjoissaame. Tietomallissa on kyllä mainittu, että on mahdollista lisätä tarvittaessa muutkin saamen kielet, mutta huolestuttaa, kun niitä ei mainita laatuvaatimuksissa.

Sivu 7: Osoitenimi-kohdeluokan ominaisuustiedoissa on lueteltu sallitut merkit. Pitäisikö lisätä vielä ajatusviiva, jos joku kunta haluaisikin joskus kirjoittaa ääripäitä tai osapuolia sisältävät osoitenimet oikeinkirjoitussuositusten mukaisesti (esim. Juoperin–Kortenevan tie, Lundin–Svarvarin tie), jotka nyt on kirjoitettu yhdysmerkillä (Juoperi-Kortenevantie, Lund-Svarvarintie)? Toivottavasti järjestelmä tuntee ajatusviivan.