Siirry sisältöön

Keskustelua Sentraalinpellon ja Hyljemäenpellon puistosuunnitelmasta

Puhekupla 3
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 15.11.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Sentraalinpelto ja Hyljemäenpelto

Profiilikuvan paikka

Luonnon puolesta
15. marraskuuta 2021 kello 13.57.10

Alueen äärimmäisen arvokkaat jättimäiset monihaaraiset raidat tulee EHDOTTOMASTI säilyttää. Ne ovat tärkeitä niin liito-oravalle kuin huomattavalle määrälle eliölajistoa. Biodiversiteetin säilyttäminen on tässä maailman tilassa ensisijaisen tärkeää. Biodiversiteetin köyhtyminen on myös ihmiselle PALJON SUUREMPI VAARA kuin ilmastonmuutos. Jos lajisto köyhtyy liikaa, häviää myös ihmislaji.

Baana on mielestäni hulevesienkin kannalta haastavalla alueella turha. Se lisäksi tuhoaa jo nyt tuhoutuvaa lajistoa/luontoa/hiilinielua ja vettä imevää pintaa/juuristoa turhaan. Pyöräily ym. baanaliikenne voidaan ohjata teiden varteen. Ylimääräisiä teitä tulee välttää. Kuusia, leppiä ja haapoja alueella täytyy lisäta liito-oravaa varten. Eritoten Kaitaantien varren nurmiaavikot ja todennäköisesti vieraslajeja olevat pensastot tulee muuttaa kuusikoksi antamaan suojaa liito-oravan lisäksi myös ihmisille/asukkaille melulta, saasteilta ja tuulelta. Alueen eteläpäässä on Kaitaan kartanon siperianpihta-aidasta villiintynyt siperianpihtoja kentän ympäristön metsään, joten niitäkin voisi suosia istutuksissa historiallisessa mielessä ja suojapuustona.