Mitä lisäarvoa asukkaiden suora osallistuminen tuo kaupunkiseudun suunnitteluun?

Puhekupla 5
Keskustelu | Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Tampereen kaupunkiseudulla osallistuminen ja vuorovaikutus kohdentuu seudullisessa suunnittelussa pääsääntöisesti kuntien luottamushenkilöihin ja viranomaisiin. Seudun asukkaiden osallistuminen on vähäisempää, vaikka ainakin osassa seudun kunnista järjestetään palautteenantomahdollisuuksia tai yleisötilaisuuksia myös heille.

Tampereen kaupunkiseudun erityispiirteenä on seutuorganisaatio, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä. Kuntayhtymän tärkein toimielin on seutuhallitus, ja kuntajohtajakokous käsittelee seutuhallitukselle valmisteltavia asioita. Seudullisten suunnitelmien lopullinen hyväksyntä tapahtuu kunnissa. Asukkaat osallistuvat seutuyhteistyöhön ensisijaisesti oman kuntansa kautta.

Tampereen kaupunkiseudulla halutaan kehittää asukkaille myös suoran osallistumisen mahdollisuuksia seudullisissa kysymyksissä.

Perustiedot

Päättynyt: 15.12.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Oma näkemys ilman edustajan tulkintaa

Profiilikuvan paikka

@JoKu
7. joulukuuta 2021 kello 15.33.50

Edustuksellinen osallistuminen on tärkeää mutta suoran osallistumisen ansiosta tavalliset ihmiset saavat varmasti juuri oman näkemyksensä kerrottua - ilman tulkintoja.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@jaakko_uu
7. joulukuuta 2021 kello 15.36.48

Näinpä juuri, toisaalta jotain jää aina kirjurin oman tulkinnan varaan ennen kuin kokemustieto päätyy asiantuntijan luettavaksi. Ja herkästi myös joitain kohtia jää kirjaamatta, jotka voivat olla oleellisiakin jonkun toisen mielestä.

Ilmianna |