Palautetta Takkavitsankujan katusuunnitelmaluonnoksesta

Puhekupla 10
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 13.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Takkavitsankujan yläpään kallion tuomat haasteet

Käyttäjän profiilikuva - halakosaari

@halakosaari
12. huhtikuuta 2022 kello 21.24.23

Takkavitsankuja 6 kohdalla oleva liittymä on suunnitelmassa todella kapea. (Viimeinen liittymä kääntöympyrän vieressä) Pihasta noustaan jo nykyisellään hyvin jyrkästi Takkavitsankujalle ja on etenkin talvisin todella haastava, jyrkän käännöksen ja jyrkän nousun vuoksi. Samoin jätehuollolla on ollut ongelmia tien päässä. Näistä syistä liittymästä olisi saatava niin leveä kuin mahdollista.

Yllä olevaan liittyen suunnitelmassa on huomioitava, ettei Takkavitsankujalta valuisi enää vettä Takkavitsankuja 6 tontille liittymäalueelta. Ja toistaalta kun suunnitelmassa on piirretty hulevesikaivo keskelle kääntöympyrää, niin on varmistettava, ettei Takkavitsankuja 6 liittymästä tule liian korkeaa kielekettä, johon auton pohjat osuvat. Edellä mainittujen asioiden huomioimiseksi Takkavitsankujan yläpään kalliokielekettä tulisikin madaltaa räjäyttämällä huomattavasti suunnitelmaan merkittyjä korkomerkkejä enemmän.

Kun kadun rakentamisessa joka tapauksessa jouduttaneen räjäyttämään kalliota, niin miten työnaikainen kulku on tarkoitus järjestää kapean Takkavitsankujan päässä asuville?

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Samu Kallio
13. huhtikuuta 2022 kello 6.21.43

Tämä Takkavitsankujan korkeusprofiilin korjaaminen on avaintekijöitä perusparannuksen onnistumisessa. Korjatulla korkeusprofiililla voidaan 1) taata varma huolto- ja pelastusyhteys Takkavitsankuja 6:n pihaan ilman joka talvisia murheita pääseekö pihasta ajamalla pois ja 2) minimoida pintavesien määrää Takkavitsankuja 6:n pihaan ilman nykyisiä virityksiä.

Pintavesien ohjaus kääntöympyrän keskelle tulee suunnitella niin, että se ei entisestään lisää korkeuseroja Takkavitsankuja 6:n autopihan ja tienpäädyn eikä tienpäädyn ja tien lakipisteen välisiä korkeuseroja.

Aikoinaan, about noin 2014-2015, kun tieltä pihaan valuvien pintavesien ohjaukseen viritetty öljysoravalli rakennettiin, silloinen tiemestari (?) mainitsi tienkorkeusprofiilin olevan väärä ja hyvästä suunnitelmasta poikkeava. Päädyttiin valliviritykseen. Nyt tehtävässä kunnostusurakan suunnitelmassa asia tulee korjata.

Ilmianna |