Siirry sisältöön

Miten liikkumisesta voisi tehdä ympäristöystävällisempää?

Puhekupla 32
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Tampereen kaupunkiseudun kunnat haluavat vähentää ilmastopäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Liikenteen osalta tavoitteena on, että vuonna 2030 kestävien kulkutapojen osuus on noussut 15 prosenttiyksiköllä nykyisestä. Kestäviä liikkumismuotoja ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö.

Miten ja milloin sinä voisit liikkua kestävämmin?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Talvikunnossapito kuntoon

Profiilikuvan paikka

Jalan kulkija
28. maaliskuuta 2022 kello 19.51.25

Yksi keino edistää ympäristöystävällisempiä kulkutapoja on ihan oikeasti panostaa niihin matkoihin, jotka voidaan tehdä jalan ja pyörällä talvellakin kunnossapidon muodossa. Talvipyöräily itsessään ei ole hankalaa, mutta talvipyöräily nilkkaan asti ulottuvassa sohjossa on mahdotonta. Jalankulun turvallisuuteen ja sujuvuuteen panostaminen näkyy kaikkien kulkumuotojen käyttäjissä, sillä lopulta se bussilla tai autollakin saapuva on jalankulkija.

Profiilikuvan paikka

JS
29. maaliskuuta 2022 kello 11.26.58

Paljon pystyisi tekemään jo priorisoimalla ja järkeistämällä kunnossapitotöitä. Esimerkiksi Länsi-Tampereen pyöräilyn pääväylät kyllä aurataan jollain aikataululla, mutta toki ajorata aurataan pyörätielle pian sen jälkeen. Katusuunnittelua voisi myös päivittää 60-luvun opeista nykypäivään, monessa tapauksessa erillinen pyörätie+autotie on varmasti työläämpi pitää kunnossa kuin vaikka ajoradan yhteydessä olevat pyöräkaistat.