Siirry sisältöön

Millaisessa ympäristössä on mukava kävellä?

Puhekupla 76
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Kävely on terveellinen, turvallinen ja tasa-arvoinen tapa liikkua. Ihmiset kävelevät mielellään alle kilometrin pituiset matkat, mutta kävelyn osuus vähenee nopeasti matkan kasvaessa.

Kävelyn houkuttelevuutta on pyritty lisäämään kehittämällä seudun kevyen liikenteen väylien viihtyisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä.

Milloin ja miksi sinä valitset tai voisit valita kävelyn kulkutavaksesi?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Miellyttävä ympäristö tekee matkasta mukavan

Profiilikuvan paikka

Sofia L
28. maaliskuuta 2022 kello 15.46.52

Olisi tärkeää huomioida kävelyteiden ympäristö. Miellyttävässä ympäristössä on mukava kävellä ja matkakin hurahtaa nopeammin maisemia ihaillessa. Mielestäni kävelyteiden varrelle voisi istuttaa esimerkiksi kukkaistutuksia tai puita.

Profiilikuvan paikka

Soffe
5. huhtikuuta 2022 kello 18.46.41

Juu luontoa enemmän ja autoja ja niiden melua vähemmän kävelyteiden varteen. Vilkasliikenteisille väylille meluavallia yms. kävelytien ja autotien väliin.

Profiilikuvan paikka

Jukebox
12. huhtikuuta 2022 kello 16.36.22

Kunhan autot meluineen ja saasteineen on vaan mahdollisimman kaukana niin on jo ihan hyvä lähtötilanne.

Profiilikuvan paikka

Juho Mäntysalo
14. huhtikuuta 2022 kello 10.53.22

Viihtyvyys, turvallisuus ja esteettömyys on tärkeää, mutta liian usein tämä saavutetaan laittamaan kävelytie "maisemareitille" jotta autot pääsisivät kulkemaan suoraan.

Esimerkiksi Kalen kauppakeskuksen kohdalla suora pyöräily+kävelytie purettiin jotta autojen ei tarvitsisi kiertää tontin ympäri päästäkseen autohalliin. Tuloksena jalankulkijoiden pitää esimerkiksi Rismasta lähtiessään ylittää nyt ylittää autokaistat kahdesti ja kulkea huonosti hoidetun (usein vedenpeitossa olevan) alikulkutunnelin ali päästääkseen siihen, mistä aiemmin riitti yhden kaistan ylitys.