Siirry sisältöön

Millaisessa ympäristössä on mukava kävellä?

Puhekupla 76
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Kävely on terveellinen, turvallinen ja tasa-arvoinen tapa liikkua. Ihmiset kävelevät mielellään alle kilometrin pituiset matkat, mutta kävelyn osuus vähenee nopeasti matkan kasvaessa.

Kävelyn houkuttelevuutta on pyritty lisäämään kehittämällä seudun kevyen liikenteen väylien viihtyisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä.

Milloin ja miksi sinä valitset tai voisit valita kävelyn kulkutavaksesi?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Kuralätäköt jalkakäytävien vieressä

Profiilikuvan paikka

Jore K.
28. maaliskuuta 2022 kello 16.21.09

Käveleminen olisi mukavampaa, jos sadesäällä ja rospuuttoaikaan rotvallinreunojen viereen ei keräytyisi valtavia kuralätäköitä. Kura-aikaan on päivittäin vaarassa saada ohiajavalta autolta kurakylvyn.

Profiilikuvan paikka

Kurasta vielä
29. maaliskuuta 2022 kello 11.23.35

Olen samaa mieltä, mutta haluaisin muistuttaa myös, että tiellä oleva kuralätäkkö ei oikeuta antamaan jalankulkijoille kurakylpyä. Eli autoilijalla on vastuu siitä, mihin ajaa ja millä nopeudella. Kuralätäkön kohdalla tulee hiljentää nopeutta tai mahdollisuuksien mukaan väistää lätäkköä, mikäli lähistöllä on joku, jonka päälle kuraa voi lentää. Mikäli saa kurakylvyn, auton rekisteritunnus ylös ja pesulalasku kuljettajalle. Toki asian todistaminen voi olla vaikeaa, mikäli kuljettaja kiistää tapahtuneen.

Profiilikuvan paikka

Tolkun toimija
31. maaliskuuta 2022 kello 9.02.34

Kuralätäköitä syntyy, koska asfaltti ei ime vettä. Tarvitaan puustoa, pensaita, nurmikkoa.

Profiilikuvan paikka

Pariisin pötkylät
1. huhtikuuta 2022 kello 16.45.59

Ulkomailla näkee kaduilla sellaisia pötkylöitä, joilla ohjataan sadeveden kulkua haluttuun suuntaan. Kun ilmasto muuttuu ja sateet lisääntyvät, joudutaan täälläkin käyttämään sellaisia, jollei hulevedelle ole mahdollisuutta imeytyä maaperään muulla tavoin.

Profiilikuvan paikka

Itsekin kurakylvyn saanut
13. huhtikuuta 2022 kello 14.34.02

Nostit esiin erittäin tärkeän pointin! Itsekin olen jalankulkijana saanut niskaani kurakylvyn useamman kerran, kun autoilija on ajanut vauhdilla vesilätäkköön. Erityisen ikävä paikka on Kalevantiellä oleva silta, joka ylittää junaradan. Toivoisin, että siinä tarkistettaisiin olisiko vesilätäkköjen synnylle jotain tehtävissä. Olen saanut kyseisellä sillalla usean kerran kurat niskaani.