Siirry sisältöön

Millaista on houkutteleva joukkoliikenne?

Puhekupla 97
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Tampereen seudulla voi matkustaa bussilla, ratikalla tai lähijunalla. Seudun asukkaista 68 % asuu keskustoissa tai alueilla, joilla on sujuvat joukkoliikenneyhteydet.

Bussi on yleisin joukkoliikenteen kulkutapa Tampereen seudulla. Sen rinnalle on tullut myös raideliikennettä: ratikka aloitti liikennöinnin kesällä 2021 ja lähijunavuorojen määrää on lisätty.

Milloin ja miksi sinä valitset tai voisit valita joukkoliikenteen kulkutavaksesi?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Kuljetus koulujen välille

Profiilikuvan paikka

Jore K.
28. maaliskuuta 2022 kello 16.04.21

Tredussa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto eli oppilas käy samaan aikaan sekä lukiota että ammattioppilaitosta. Saman päivän aikana voi olla oppitunteja sekä lukiossa ja ammattikoulussa, ja siirtyminen useiden kilometrien päässä toisistaan olevista toimipisteistä pitää tehdä puolen tunnin kuluessa. Tällaisia siirtymämatkoja ovat esimerkiksi matka Ajokinkujalta Nekalasta Hervantaan Hepolamminkadulle.

Nekalasta ei ole Hervantaan suoraa bussilinjaa, joten matka täytyy tehdä keskustan kautta. Tähän matkaan ei riitä oppituntien välissä oleva puolen tunnin tauko. Matkaa ei pysty tekemään puolessa tunnissa edes polkupyörällä - ei ainakaan talvella.

Tampereelle tarvitaan koulujen välille poikittaisliikennettä, jotta tällaiset siirtymiset koulusta toiseen olisivat mahdollisia joukkoliikenteellä. Nykyään oppilaalla täytyy olla oma auto tai muu moottoriajoneuvo, että ehtii koulusta toiseen.