Siirry sisältöön

Millaista on houkutteleva joukkoliikenne?

Puhekupla 97
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Tampereen seudulla voi matkustaa bussilla, ratikalla tai lähijunalla. Seudun asukkaista 68 % asuu keskustoissa tai alueilla, joilla on sujuvat joukkoliikenneyhteydet.

Bussi on yleisin joukkoliikenteen kulkutapa Tampereen seudulla. Sen rinnalle on tullut myös raideliikennettä: ratikka aloitti liikennöinnin kesällä 2021 ja lähijunavuorojen määrää on lisätty.

Milloin ja miksi sinä valitset tai voisit valita joukkoliikenteen kulkutavaksesi?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Luovutaan hinnoittelusta joukkoliikennevyöhykkeittäin

Profiilikuvan paikka

Maria
29. maaliskuuta 2022 kello 9.48.40

Joukkoliikenteen käyttö muuttuu houkuttelevaksi, kun matkojen hinta on edullinen ja liikennöintiverkosto on sopivan tiuha.

Tampereen seudulla voitaisiin luopua kokonaan joukkoliikenteen vyöhykeajattelusta ja palata takaisin aiempaan, mikä oli paljon helpompaa. Esimerkiksi Turun seudulla ei ole joukkoliikennevyöhykkeitä ja matkailu on paljon helpompaa, kun ei tarvitse tietää tai miettiä, mille vyöhykkeelle on menossa.

Profiilikuvan paikka

Mikki
12. huhtikuuta 2022 kello 19.04.08

Toi tiheää vuoro on hyvä. Auttaa meitä Kyöstillä asuvia paljon. Nyt ei tarvitse katsella aikatauluja eikä odotella pysäkeillä pitkiä aikoja niinkuin ennen. Matka täältä Nokialle on lyhyt, mutta hinta on kalliimpi. Jos samalla lipulla voisi ajaa Nokialle niin käyttäisin. Nyt on korkea kynnys lähteä siihen suuntaan.