Siirry sisältöön

Tarvitseeko kulkuvälinettä omistaa itse?

Puhekupla 27
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Viime vuosina yhteiskäyttöautot ovat lisääntyneet Tampereen seudulla, ja joissain taloyhtiöissä on jo yhteiskäyttöauto saatavilla. Samoin ovat yleistyneet kaupunkipyörät, vuokrattavien sähköpotkulautojen käyttö sekä kimppakyydit. Mikä voisi vauhdittaa näiden käyttöä?

Mikä voisi vauhdittaa kulkutapojen yhteiskäyttöä?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Pidetään kaikki kyydissä

Profiilikuvan paikka

Eriarvoisuudesta huolestunut
29. maaliskuuta 2022 kello 11.28.02

Vuokrattavia kaupunkipyöriä ja sähköpotkulautoja tulisi voida käyttää ilman älylaitteita. Nyt osa kaupunkilaisista jää näiden palveluiden ulkopuolelle, jotka vaativat toimiakseen esimerkiksi mobiilisovelluksia. Digitalisaatiokehityksen tulee helpottaa asioita, mutta se ei saa tehdä asioista vaikeampaa tai jopa mahdotonta sille osalle, joka ei voi tai halua käyttää tietynlaista laitetta.

Profiilikuvan paikka

JS
29. maaliskuuta 2022 kello 11.41.37

Nykyään yhteiskunnassa alkaa kyllä olla jo velvollisuus käyttää älylaitteita, sillä vaihtoehtoisten järjestelyjen tuottaminen on helposti kertaluokkia kalliimpaa. Toki jonkinlainen lippuautomaattijärjestely ei olisi huono ainakaan keskusta-alueella joukkoliikenteen lippujen ostamiseksi ja em. välineiden vuokraamiseksi jo ihan turistien ja muiden kaupungissa lyhytaikaisesti käyvien kannalta. Potkulautojen osalta toki voi olla hankala houkutella yksityisiä yrityksiä mukaan