Siirry sisältöön

Tarvitseeko kulkuvälinettä omistaa itse?

Puhekupla 27
Keskustelu | Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä
Keskustelu on päättynyt

Viime vuosina yhteiskäyttöautot ovat lisääntyneet Tampereen seudulla, ja joissain taloyhtiöissä on jo yhteiskäyttöauto saatavilla. Samoin ovat yleistyneet kaupunkipyörät, vuokrattavien sähköpotkulautojen käyttö sekä kimppakyydit. Mikä voisi vauhdittaa näiden käyttöä?

Mikä voisi vauhdittaa kulkutapojen yhteiskäyttöä?

Perustiedot

Päättynyt: 14.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Nyssekortilla skuuttailua

Profiilikuvan paikka

Skuuttari
29. maaliskuuta 2022 kello 17.15.51

Olisi huippua, jos Nyssen ”tuoteperheeseen” saisi sähköpotkulaudat. Niitä saisi käytettyä leimaamalla nyssekorttia, johon on valmiiksi ladannut lipputuotteen.

Ajo-oikeus olisi sidottu hintaan, jolla saat tietyn aikamäärän ajoa. Ei avausmaksuja ja minuuttiperusteista hinnoittelua vaan selkeä könttähinta, jolla saat ajella X-ajan. Kun aika loppuu, skuutti jarruttaa itsensä pysähdyksiin ja voit leimata kortin uudelleen, jos tarvitset lisää ajoaikaa.

Nysse-skuutteja eli Nyyttejä tai Nuutteja (heh) tulisi saataville ratikkapysäkkien tuntumaan ja asuinalueiden ”keskustoihin”. Tämä helpottaisi kulkemista kodin ja esim ratikka- tai bussipysäkin välillä.

Ja koska liian useat ihmiset ei osaa käyttää alkoholia nätisti, voisi Nysse-skuutit lukita klo 00-06 väliselle ajalle. Yöaikaan niillä ei pystyisi liikkumaan, mutta helpottaisi sitten esim aamuvuoroon töihin menoa.

Mielummin kantaisin skuuttikassani rahat paikallisliikenteelle kuin yksityisille toimijoille.