Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 32
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja maanantaihin 18.4.2022 asti.

Perustiedot

Päättynyt: 18.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Säilyttäkää Espoon kauppalan ajan maaiaismaisema!

Profiilikuvan paikka

Juha Ervola
3. huhtikuuta 2022 kello 20.41.18

Tai ylipäätään maalaismaisema, mitä vuoden 1950 ilmavalokuvassa Espoon karttapalvelusta selviää osaa Espoota, ei tosin tästä Keski-Espoon osilta, vuoden 1976 ilmavalokuva on koko Espoon alueelta, niin Keski-Espoon osalta voi soveltaa sitä.
Ja älkää rakentako yli kuusikerroksisia taloja.
Jättäkää aarniometsät rauhaan ja siivotkaa järvet, lammet ja suot puhtaiksi.
Roska-astioita on syytä olla parkkipaikoitusten vieressä luontoalueiden reunoilla.
Juha Ervola, paljasjalkainen espoolainen, polkupyöräilijä, rastisuunnistaja, avantouimari, vaeltaja ja Bodom-murhien tutkija.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
5. huhtikuuta 2022 kello 13.01.30

Kiitoksia kommentistanne! Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa on otettu huomioon vanhojen maalaismaisemien ja kulttuuriympäristöjen ominainen avoimien ja metsäisten alueiden vaihtelu maisemassa. Noin 10 % suunnitellusta pinta-alasta on niittymäisessä ulkoasussa ylläpidettäviä alueita. Vanhojen metsien luontoarvot ovat tärkeitä ylläpidettäviä tekijöitä taajamiin liittyvissäkin metsissä ja näitä ominaispiirteitä on otettu huomioon suunnittelussa. Samoin mahdollisesti roskaiset alueet on kirjattu ylös niillä tehtyjen maastotöiden aikana suunnitelman kuviokohtaisiin tietoihin ja roskia poistetaan alueilla tehtävien toimenpiteiden aikana. Roskaaminen on hankala taajamametsien ongelma, jota pyritään rajoittamaan riittävällä roska-astiaverkostolla, mutta vastuu omien roskien kuljettamisesta asianmukaisiin astioihin on lähtökohtaisesti tietenkin alueen käyttäjillä. Kerrostalojen kokoon tällä suunnitelmalla ei voida vaikuttaa, voitte antaa kaupunkisuunnitteluun liittyvissä asioissa palautetta kaupungin sähköisen palautekanavan https://easiointi.espoo.fi/eFeedback/ kautta.