Avoin kommentointi

Puhekupla 32
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja maanantaihin 18.4.2022 asti.

Perustiedot

Päättynyt: 18.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Yläkalliontien alapuolinen puistovyöhyke

Profiilikuvan paikka

VanhaAsukas
18. huhtikuuta 2022 kello 18.56.12

Alue 207 on vuosikymmenien varrella kokenut monta rankkaa metsänharvennusta. Alue on tärkeä maiseman ja melunsuojelun kannalta etenkin Yläkalliontiellä asuville. Ei pitäisi käsitellä enempää, vaan antaa siinä nyt olevan puuston ja taimiston kasvaa.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
25. huhtikuuta 2022 kello 9.55.36

Yläkalliontien alapuolinen puistovyöhyke on haastava taajamametsäkohde ylläpidon ja hoidon kannalta. Kapea rinnemetsäkaistale on rajautunut muinoin länsipuoleltaan maatalouskäytössä olleeseen peltoalueeseen ja sitten kaistaleen itäpuolelle rakentuneen asuinalueen sekä alueen läpi kulkevan kävelytien myötä metsäkaistale on jäänyt puristuksiin alueelle, jonka valo- ja vesitalous sekä tuuliolosuhteet ovat muuttuneet. Metsää on muutoksen jälkeen hoidettu useita kertoja kunnoltaan heikentyneiden puiden poistamiseksi ja vanhan tasaikäisrakenteisen kuusikon ohjaamiseksi eri-ikäisrakenteiseen suuntaan. Puuston harvennuksilla ja poiminnoilla on pyritty mahdollistamaan alikasvoksen luontainen kehitys ja puuston vahvistaminen ympäristössä tapahtuneita muutoksia kohtaan. Alueelle on kuitenkin vielä paljon kunnoltaan heikkeneviä vanhoja puita, jotka metsikön sijainnin ja käytön vuoksi on poimittava turvallisesti pois. Samalla alueen nuorempi ja hyväkuntoinen puusto kuitenkin hyötyy toimenpiteistä kasvutilan vapautuessa.

Ilmianna |