Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 7
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 11.5.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Palaute suunnitelmalle

Profiilikuvan paikka

Karhu
3. toukokuuta 2022 kello 22.13.13

Vastustan suunnitelmaa joka tuhoaa arvokasta lähiluontoa. Suunnitelma heikentää alueella elävien eläinlajien elinolosuhteita ja alueen viihtyisyyttä.

Tulvavalli
Olen valokuvannut aluetta yli 10 vuotta eri vuodenaikoina. Tulvat eivät ole tässä kohdassa Seiliniitynreitin varrella, vaan alueella jonne on jo laitettu katuvalot. Tämän hetken katuvalojen alkukohdasta (seiliniitty) uudelle Gräsanojan ylittävälle sillalle. Outoa on, että jos vallilla haetaan turvaa asunnoille, sitä ei rakenneta sille alueelle Seilinniitynreitillä jossa tulvii eniten.

Puut
Puita kaadetaan 190kpl suunnitelman mukaan. Tähän ei ilmeisesti ole laskettu mukaan viljelypalsta-alueella tehtävää massiivista metsän kaatoa? Tämä on liikaa ja heikentää alueen hiilinielua. Puustoa tulisi karsia mahdollisimman vähän. Alueella on liito-oravia, jotka tarvitsevat puita lisääntymis- sekä levähdyspaikoikseen. Vaikka alueelle istutetaan korvaavaa puustoa, se ei auta liito-oravia. Ne käyttävät vain varttuneempaa puustoa, johon istutetuilla puilla kestää vuosikymmenet kasvaa.

Viljelypalstat
Miksi eteläisemmät viljelypalstat otetaan pois käytöstä?
Poistamalla eteläisemmät palstat ja korvaamalla ne pohjoisesta kaatamalla metsää, ei ole kestävää kehitystä. Metsää menetetään liikaa.

Valaistus
Valaistus ei ole tarpeen Seilinniitynreitillä, viljelypalsta-alueella. Mankkaanlaakson tien valot yltävät tännekin, alueella ei koskaan ole pimeää. Näin myöskään valosaasteen määrä ei alueella kasva. Valaistuksen pois jättäminen ehkäisee myös ilkivaltaa alueella. Mikäli valot on jostain syystä pakko alueelle laittaa, pitäisi niiden suuntaamista ja tehoa miettiä kunnolla. Esimerkiksi uudet valot Seiliniityn jälkeen uudelle sillalle päin mennessä on suunniteltu huonosti. Puolet valokeilasta menee metsään.