Siirry sisältöön

Keskustelu / Discussion area

Puhekupla 22
Keskustelu 4 päivää, 18 tuntia jäljellä

KESKUSTELU 

Tämä alue on tarkoitettu rakentavalle, tietoiselle, myönteisesti suuntautuneelle, toinen toisiamme kunnioittavalle ja turvalliselle keskustelulle koskien kysymystä, kuinka voimme yhdessä rakentaa reilun ja turvallisen tiedekunnan meille kaikille. Voit aloittaa keskustelulankoja, tai kommentoida muiden aloittamia lankoja viidessä eri alueessa: Opiskelijayhteisö, Opetus, Tieteenalat, Tutkimus ja Tiedekunnan rakenteet.

Toivomme sinun lukevan keskustelualueen säännöt. Keskustelua moderoidaan tarvittaessa sääntöjen viitoittamalla tavalla.

Olet tervetullut kirjoittamaan suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

DISCUSSION AREA

This area is intended for constructive, mindful, positively oriented, mutually respectful, and safe discussion of how to collectively create a fair and safe faculty for us all. You may start discussion threads or comment on threads that others have started in five different areas: Student community, Teaching, Disciplines, Research, and Faculty structures.

Please read the discussion rules. Discussion will be moderated if needed, based on the rules.

You are welcome to write your comments in Finnish, Swedish or English.

KESKUSTELUN SÄÄNNÖT

1. Ole ystävällinen ja kunnioittava

Keskustelun aihepiiri on haastava, ja tämä on hyvä huomioida pitämällä erityistä huolta keskustelun laaduista ja sävyistä. Tämän on tarkoitus olla tila jossa jokainen yhteisömme jäsen voi turvallisesti jakaa kokemuksiaan ja ideoitaan. Huomioi kuitenkin kirjoittaessasi, että keskustelu näkyy julkisesti kaikille, joilla on alueen linkki.

2. Kunnioita toisten yksityisyyttä

Älä puhu muista ihmisistä nimillä tai niin että henkilöt voisivat olla millään tavalla tunnistettavissa

3. Pysy aiheessa

Tämä on avoin keskustelualusta, mutta muista miksi olemme täällä. Tahallinen provosointi, trollaaminen tai ilkeät vitsit eivät kuulu tänne. Älä aloita uutta ketjua aiheesta josta on jo oma keskustelualue, vaan kommentoi jo olemassaolevaan keskusteluun.

4. Kaikenlainen syrjintä on kiellettyä

Ketään ei saa syrjiä esimerkiksi iän, alkuperän, kansallisuuden, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai -ilmaisun, koon, sosioekonomisen taustan, terveydentilan, vammaisuuden tai uskonnon perusteella.

5. Moderaattorit voivat poistaa viestejä alustalta jos ne rikkovat sääntöjä.

Nämä päätökset ovat lopullisia.

6. Jos havaitset sääntörikkomuksia, voit tarvittaessa olla yhteydessä moderaattoreihin (grp-coc-moderators@helsinki.fi).

DISCUSSION AREA RULES 

1. Be kind and respectful

This topic is challenging, and we need to take particular care in the tone of the discussion. This is meant to be a space where every member of our community is able to safely share their experiences and ideas. Please be aware though, that this discussion is publicly visible to everyone who has the link to the discussion area.

2. Respect others’ privacy

Do not speak about others with names or in any way they can be recognized.

3. Keep it to the topic

This is an open discussion forum but remember why we are here. Any provoking, trolling or rude jokes do not belong here. Do not start new threads about a subject that is already under discussion, instead comment on the threads that others have started.

4. Do not discriminate

Towards someone’s ethnicity, nationality, sexual orientation, gender expression, age, size, socio-economic background, mental health, religion or ability etc.

5. Moderators may delete messages if they are violating these rules. 

These decisions are final.

6. You may contact moderators if you notice violation of these rules that requires our immediate attention (grp-coc-moderators@helsinki.fi).

Perustiedot

Avoin: 22.6.2022 - 30.6.2022

Päättymispäivä: 30.6.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit Puhekupla Vastaa

Mobiililla lukeville

Profiilikuvan paikka

Krista
10. toukokuuta 2022 kello 12.00.54

Tämä alue on siis tarkoitettu rakentavalle ideoinnille koskien kaikin tavoin hyvää, turvallista, reilua ja tasa-arvoista tiedekuntaa.

Klikkaamalla 'näytä tiedot' sivun ylälaidassa näet tämän keskustelualueen säännöt.

Mitä sinä tuumit aiheesta? Mitä ongelmia näet? Ja mitä parannusideoita sinulla on?

Profiilikuvan paikka

Commentator
10. kesäkuuta 2022 kello 14.49.57

Tällä foorumilla on tosi vähän näköjään kommentointia.

Itseäni hieman häiritsee kysymysten muotoilu: "turvaton" ja "epäreilu" ovat eri asia kuin esimerkiksi lain tarkoittama "syrjivä kohtelu" tai edes tutkimuksen esiin nostama "piilosyrjintä". Voin kokea oloni turvattomaksi (monessakin mielessä) erilaisissa työryhteisön tilanteissa tai tapahtumissa (työyhteisön järjestämät vapaa-ajan riennot ovat luku sinänsä), mutta ne kokemukset ovat usein laadullisesti erilaisia kuin havaitsemani syrjivät käytännöt esimerkiksi työhonotoissa, etenemisessä uralla, töiden jakamisessa ym. Ja se, minkä koen "epäreiluksi" saattaa osin olla vain subjektiivinen kokemus, joka vain osin menee päällekkäin "syrjinnän" kanssa objektiivisemmassa merkityksessä.


Vastaa