Siirry sisältöön

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 7
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 6.6.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Veteraanintien suunnitelmat

Profiilikuvan paikka

Heidi Koivulahti ja Tommi Leppänen
5. kesäkuuta 2022 kello 22.17.14

Veteraanintien alkupään osalle suunniteltu jalkakäytävän pätkä on tarpeeton, eikä paranna kadun turvallisuutta, koska sen suunniteltu päättyminen Muskettitielle on epälooginen. Tätä samaa asiaa kommentoitiin jo hankkeen aiemmassa vaiheessa, ja on harmillista, ettei näitä aiempia kommentteja ole mitenkään huomioitu suunnittelutyössä. Jalkakäytävän sijaan alkupään osalla voisi säilyttää nykyisen avo-ojan, jolloin hulevesien ohjaukselle ei tarvittaisi kadun alaista järjestelmää ja kustannuksia säästyisi niin kaupungilta kuin asukkailta. Jos tähän kuitenkin kommenteista huolimatta lähdetään, niin on ehdottoman tärkeää, että kaivot suunnitellaan ja toteutetaan niin, että ne myös toimivat. Veteraanintien alkupään hulevesiongelmat ovat johtuneet juurikin siitä, että Hämeenkyläntien hulevesikaivojen asennus on täysin epäonnistunut. Perinteinen ritiläkaivo olisi toimivampi ratkaisu kuin reunakiviin asennettu kaivo. Olisi myös muutoin toivottavaa, että Veteraanintien reunakivetyksestä ei tulisi kovin korkea. Kuten esittelytilaisuudessakin kommentoitiin, Veteraanintie toimii koululaisten vakiintuneena kulkureittinä ja on turvallisuuden kannalta välttämätöntä, että he pääsisivät tien sivuun myös tien kapeimmissa kohdissa. Jos reunakivetys on korkea, niin pyörällä on mahdoton väistyä sivuun. Asfaltista muodostettu "reunamakkara" voisi olla täysin riittävä reunakivetyksen sijaan. Tämä edesauttaisi myös Veteraanintien varrelle pysäköintiä, mikä sekin on mahdollistettava jatkossakin. Turvallisuuden kannalta on myös ehdottoman välttämätöntä, että Veteraanintien läpikulkumahdollisuus estetään ja nopeutta rajoitetaan.