Siirry sisältöön

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 7
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 6.6.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Veteraanintien suunnitelmat

Profiilikuvan paikka

Anna Pätynen
6. kesäkuuta 2022 kello 23.12.25

Toivoisin, että alueen yleiskaava ja asemakaavan olisivat lähtökohtana katusuunnitelmassa, nyt niitä oli vaikea tunnistaa. Alue on yleiskaavassa merkitty kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi alueeksi, "jonka rakennus- ja kulttuurihistoriallisia arvoja sekä kaupunkikuvaa on suojeltava. .. kohdistuu alueen ominaispiirteiden vaalimiseen. Alueen suunnittelussa ja rakentamisessa tulee asettaa erityinen paino alueiden ominaisluonteen säilymiseen." Tämän hetkiset katusuunnitelmaluonnokset ja esittelytilaisuus ei tuonut esiin, mitä ominaispiirteitä kadun osalta ollaan säilyttämässä ja mihin ominaispiirteisiin on erityisesti kiinnitetty huomioita suunnitteluprosessin aikana - ne tulisi tunnistaa ja tuoda esiin seuraavissa vaiheissa.

Alueen asemakaavaan liittyvässä asemakaavaselostuksessa kerrotaan tärkeäksi tavoitteeksi asuinmiljöön ominaispiirteet ja arvokkaiden katunäkymien luonteen säilyttäminen, myös tiestön miljöötä sekä suojelumääräysten muotoilu on mietitty. Mukana kaavatyössä olivat niin asukkaat kuin Espoon kaupunginmuseo. Asemakaavaselostuksen lähtökohdissa, kohdassa "suojelukohteet" on tuotu esiin, että alueen läpi virtaavat purot ja ojat ovat arvokas luonnonelementti. Katusuunnitelmassa olisi hyvä tarkastella, kuinka alueen avo-ojat voidaan säilyttää, esimerkiksi Veteraanintien alkupäässä ainakin pohjoisen puoleinen avo-oja on toimittanut virkaansa tähän asti hyvin näin säilytettäisiin luonnon monimuotoisuutta sekä säästettäisiin kustannuksia.

Kaavamateriaalin mukaan jalkakäytävien tarpeellisuus ratkaistaan katusuunnitelmissa. Suunnitelman esittelytilaisuudessa ei tullut esiin seikkoja, jotka puoltaisivat jalkakäytävän tarpeellisuutta Veteraanintien alkupäässä, se jää hyvin irralliseksi. Myöskään lumitilaa ei juuri jää, mikäli koko katualue asfaltoidaan lähes reunasta reunaan. Läheisten alueiden tonttikatujen jalkakäytävät jäivät auraamatta viime talvena, eikä tämä lyhyt jalkakäytävän pätkä Veteraanintiellä varmastikaan olisi poikkeus.

Nykyisin Veteraanintie toimii sekaliikenneperiaatteella ja sellaisena toivon sen jatkossakin olevan - vähäliikenteinen (lähinnä vain tontilleajoa), erityisesti kävelyyn ja pyöräilyyn sopiva, edelleen turvallinen niin koululaisille kuin ulkoilijoille. Kadun suunnitteluratkaisuiden tulisi olla sellaisia, jotka eivät johda kasvavaan autoliikenteen läpiajoon eivätkä autoliikenteen nopeuksien kasvamiseen. Katusuunnitelmassa voidaan huomioida ajonopeuksien hillintä - ratkaisuja tulisikin lisätä suunnitelmaan. Erityisesti risteysratkaisuihin tulisi kiinnittää huomiota, etenkin Veteraanintien ja Vanhan Hämeenkyläntien risteyksessä. Luonnoksen mukainen "tavallinen ratkaisu" houkuttaa oikaisemaan (läpiajoon), tässä voisi toimia hyvin ylijatkettu jalkakäytävä-pyörätie, joka vastaa nykyistä tilapäistä ratkaisua. Entä voisiko Veteraanintien päällyste poiketa mustasta asfaltista, jotain enemmän sorapäällysteen näköistä kestopäällystettä? Kadun pitäisi näyttää kylätieltä.