Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 37
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Koulun läheisyys

Profiilikuvan paikka

nm
24. toukokuuta 2022 kello 10.19.50

Toivottavasti suunnitelmassa on huomioitu, että autotieliittymä Turuntieltä Säterinpuistontielle lisää tuntuvasti autoliikennettä koulun (ja päiväkodin) läheisyyteen. Siinä on taas enemmän todennäköisyyksiä koulutaivaltaan aloittelevalle ekaluokkalaiselle jäädä jonkun kiireisen ja tärkeän johtajan puhtaanvalkoisen Audi A6:n tai täyssähköisen BMW iX3:n alle.

Kevyemmän liikenteen liittymän parantaminen on todella tervetullutta, mutta epäilen uuden autoliittymän tarpeellisuutta, etenkin kun heti Ratsukadulle on jo seuraava liittymä. Toivottavasti suunnitelmassa huomioidaan myös historiallisesti arvokas luonnonmuistomerkki eli Kilon kartanon upea tammikuja.

Tarkoittaako Ratsukadun nelikaistaisuus sitä, että kumpaankin suuntaan tulee ns. giljotiinisuojateitä, eli lisää riskejä jalankulkijoille tulla liikennesääntöä rikkovan autoilijan yliajamaksi? Mielestäni se ei ole parannus turvallisuuteen.

Toki suunnitelmassa on huomioitu jalankulku ja pyöräily, mutta auttamatta tässä pohdituttaa, että rakennetaanko tässä taas kaupunkiympäristöä viihtyisämmäksi lähinnä autoille ja ostoskeskuksille alueella oikeasti asuvien ihmisten sijaan. Ohjaamalla lisää autoliikennettä Leppävaarantielle tehdään Leppävaarasta lähinnä kolkompi ja vähemmän turvallinen asuinalue. Lisää katupölyä ja meteliä ja ruuhkia ja läheltä piti -tilanteita. Kadun liikennemääriä pitäisi pikemminkin hankaloittaa ja vähentää.