Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 37
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Vastaukset kommentteihin Säterinpuistontien osalta

Profiilikuvan paikka

@NiinaTanttuEspoo
22. kesäkuuta 2022 kello 15.46.14

Säterinpuistontie

Katu- ja puistosuunnitelmat noudattavat lainvoimaista asemakaavaa. Leppäviidan nykyisen alikulun kohdalla ei ole asemakaavassa osoitettu jalankulku- ja pyöräilyreittiä rautatien ali. Leppäviidan nykyinen ali-kulku ei myöskään sijaitse tällä suunnittelualueella. Rautatiealueella tehtävät toimenpiteet hyväksytetään ratasuunnitelmalla. Kohtaan on parhaillaan suunnitteilla ratasuunnitelman mukainen Kilonpuron risteyssilta (ainoastaan puron alitus rautatien ali), joka toteutetaan kaupunkiradan rakentamisen yhteydessä. Ratasuunnitelma on hyväksytty v. 2015. Säterinpuistontien alikulku palvelee jatkossa yhteystarpeita radan etelä- ja pohjoispuolen välillä. Kaupunkiradan rakentamisesta vastaa Väylävirasto.

Säterinpuistontien itäreunan jalankulku- ja pyöräilytieltä yhteyden järjestämistä baanalle Rakuunanpuistossa olevan hv-pumppaamon vierestä tutkitaan jatkosuunnittelun yhteydessä. Kohdassa on melko suuret korkeuserot, joten yhteyden toteuttaminen ei ehkä ole mahdollista.

Tammikuja pyritään säilyttämään mahdollisuuksien mukaan. Puista tehdään vielä tarkemittauksia kesän aikana, ja jos joku puu joudutaan poistamaan, siitä tulee maininta nähtäville asetettavaan katusuunnitelmaan.

Säterinpuistontie on alueellinen kokoojakatu, jossa mahdollisesti tulevaisuudessa on myös bussiliikennettä. Hidasteita ei asenneta tämän katuluokan joukkoliikennekaduille.

Suunnittelutyön yhteydessä on tehty taloudellisia selvityksiä pikaraitiotievarauksen huomioimisesta nyt esitetyissä suunnitteluratkaisuissa. Selvitysten pohjalta arvioitiin, että oman tilan varaaminen pikaraitiotielle ajoradan vieressä ei tällä hetkellä ole taloudellisista syistä mahdollista. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pikaraitiotie ei ole tulossa Säterinpuistontielle lähitulevaisuudessa. Mikäli tilanne kuitenkin myöhemmin tulevaisuudessa muuttuu, ratikka voidaan toteuttaa ajoradalle sekaliikenneratkaisuna tai mahdollisesti ajorata voidaan muuttaa kokonaan raitiotielle varattavaksi alueeksi, jos siinä vaiheessa katsotaan, että Säterinpuistotietä ei enää ajoneuvoliikenteelle tarvita. Pikaraitiotielle voidaan myös toteuttaa oma väylä rautatien ali, kun Säterinpuistontien länsipuolella olevan alueen tulevaisuuden maankäyttöratkaisut ovat selvillä.