Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta: Täydentävän toimeentulotuen myöntämiskriteerit

Puhekupla 5
Keskustelu 1 viikko, 1 päivä jäljellä | Keski-Suomen hyvinvointialue

Perustiedot

Avoin: 19.9.2022 - 4.10.2022

Päättymispäivä: 4.10.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit Puhekupla Vastaa

Hautauskulut, ateriamaksut

Profiilikuvan paikka

?
20. syyskuuta 2022 kello 20.17.13

Hautauskulujen myöntäminen maksusitoumuksina ihmetyttää. Onko maksusitoumuksena myönnetty tuki tarkoitus periä myöhemmin takaisin, jos pesässä ilmeneekin varoja perunkirjoituksessa? Vainajan tilihän saattaa olla tyhjä, vaikka omaisuutta olisi. Tämä omaisuus ei välttämättä näy mitenkään ennen perunkirjoitusta. Tuleeko hva myöntämään siten hautausavustuksen kaikille vainajille, joiden tili on tyhjä? Perukirjaa ei tarvitse esittää? Miksi vainajalle on myöskään tarpeen tehdä perustoimeentulotukihakemus missään tilanteessa, kun Kela huomioi vainajan tulot ja menot laskelmalla ainoastaan kuolinpäivään asti.

Ateriamaksujen osalta kunnissa on vähennetty myös tyypillisesti alimman hoitotuen ylittävä osuus. Jääkö tämä huomioimatta hva:lla?

Lisäksi, mitä tarkoitetaan sillä, että täydentävässä toimeentulotuessa ei huomioida 80 e tulonylitystä? Vähennetäänkö kaikissa menolajeissa?

Profiilikuvan paikka

Aleksi
20. syyskuuta 2022 kello 21.44.25

Jyväskylässä on 2017 vuodesta alkaen vähennetty perustoimeentulotuen ylijäämästä 80€, kun hakee täydentävää toimeentulotukea. Kaikissa menolajeissa.


Vastaa

Paljonko on 5 - 3?