Siirry sisältöön

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 25
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 24.10.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Sulka suunnitelmasta

Profiilikuvan paikka

Vesa Kivistö
11. lokakuuta 2022 kello 19.19.55

Perus ideana todella hyvä.

Liittymä Hämeenkyläntielle olisi hyvä olla mahdollisimman tasainen, jotta liittyminen Sulalta Hämeenkyläntielle olisi turvallista. Nyt Sulka nousee jyrkästi juuri ennen Hämeenkyläntietä, joka tekee liittymisestä autolla vaarallista varsinkin talvella.

Liittymät tontille olis hyvä vastata pihojen nykyistä kivetystä toisinsanoen Sulan eteläpuolen ehdotetut tonttiliittymät ovat hyvin kapeita. Talvella ajettaessa tontille ja tontilta pois soisi tonttiliittymän olevan "sulava" (ei yli 90 asteen mutkia), jotta autolla ei jää lumeen jumiin. Kokemuksesta tiedän, että nykyinen tonttiliittymän koko on sopiva. Lisäksi kahden auton pysäköinti pihalle onnistuu paljon helpommin, kun liittymä on ehdotettua leveämpi. Varsinkin länsi-puoleta (Hämeenkyläntien puoleta) olisi liittymiä kasvatettava, mutta myös itä-puoleta, jotta tontilta poistuminen olisi sulavaa. Olisi myös esteettisesti kauniimpaa, jos tonttiliittymät vastaisivat nykyistä pihakivetystä. Lisäksi pohjois- ja etelä-puolen liittymät olisivat silloin suurin piirtein saman kokoisia ja saman tyylisiä.

Roskakatosten edusta olisi hyvä olla muuta kuin viheraluetta, jotta roska-astioiden siirtäminen olisi helpompaa.

Profiilikuvan paikka

Juha v
13. lokakuuta 2022 kello 13.29.54

Kaikki tuo ja Siipi kadun kohdalla tuplana! Siipi on todella jyrkkä yläpäästään, eikä 90 asteen käännöksellä huonosti auratulla tiellä ole mahdollista selvitä henkilöautolla saati sitten ambulanssilla tms. Tonttiliittymien on oltava riittävän leveitä.
Asfaltointi auttaa kyllä kadunhoitoa, kiitos edistyksestä!

2. marraskuuta 2022 kello 9.08.36. Vastaus poistettu.

Profiilikuvan paikka

@vanttpa
2. marraskuuta 2022 kello 9.10.28

Sulka-kadun liittyminen Hämeenkyläntielle loiventuu (6%) koska uusi tasaus ei ole yhtä jyrkkä kuin nykyinen.
Ajoliittymät on kaikille rakennuslupien mukaiset. Liittymissä rk:n yläreuna on noin nykyisen maanpinnan tasossa.
Mahdolliset katualueella sijaitsevat roskakatokset tms. tulee siirtää tontin puolelle.

Siipi-kadun ajorata on nykyisen maanpinnan mukainen (12,5%) eikä katualue mahdollista loivempaa pituuskaltevuutta johtuen nykyisistä tonttiliittymistä.

Terveisin
Päivi Vänttinen
Espoon kaupunki