Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 21
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Ahdasta rakentamista

Profiilikuvan paikka

Säterinmetsäläinen
5. marraskuuta 2022 kello 10.28.10

Ymmärrän kyllä kaupungin houkutuksen rakentaa jokainen metsänlämpäre tukkoon, etenkin kuumien asuntomarkkinoiden alueilla, mutta aika ahtaalta tämä aiottu rakentaminen vaikuttaa. Harvemmin näitä suunnitelmia tehdään asumisen laatu mielessä; näistä nyt kaavailluista asunnoista hyvä osa on suoraan raidejokerin vieressä, eli pääsevät "nauttimaan" kiskoliikenteen metelistä.

Sen verran isoa aluetta kaavailtu, että rakentaminen prosessina tulee häiritsemään meidän asukkaiden elämää usean vuoden. Rakennustyömaa tulee mm. katkaisemaan / häiritsemään liikennettä Leirikadulle (joka on muutenkin pussinperä eikä vaihtoehtoisia reittejä sinne ole muuta kuin läpi työmaan).

Alueen akustinen viihtyvyys tulee esitettyjen luonnosten myötä kärsimään tuntuvasti. Metsäalue eristää Kehän ja Turunväylän liikenteen melua paremmin kuin rakennusten kovat, suorat ja kaikuvat pinnat, eli liikenteen aiheuttama melusaaste alueella tulee suunnitelman myötä pahenemaan merkittävästi.

Säterinmetsä on arkkitehtonisesti ainutlaatuinen ja tällä hetkellä vielä viihtyisä kylämäinen ja rauhallinen asuinalue. Suunnitelman tiivis ja ahdas rakentaminen lisää tietenkin alueen väkilukua tuntuvasti, eli alueen rauhallisuudelle saadaan sanoa hyvästit. Alueen erityisyys ja ainutlaatuisuus tulisi huomioida näissä suunnitelmissa.