Siirry sisältöön

Kommentoi annosjakelun palvelusetelisääntökirjaa

Puhekupla 20
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Lausuttavana olevassa palvelusetelin sääntökirjassa lääkkeiden annosjakelulla tarkoitetaan palvelua, jossa palvelusetelitoimijaksi hyväksytty annosjakeluapteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet jaettuina annoskohtaisiin pusseihin yleensä kahden viikon erissä. Annosjakeluapteekilla tarkoitetaan yksityistä palvelusetelituottajaa, joka täyttää lääkelain (395/1987) tarkoittaman apteekkitoiminnan vaatimukset.

Perustiedot

Päättynyt: 23.11.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Sääntökirjaluonnos

Profiilikuvan paikka

Apteekin näkökulma
20. marraskuuta 2022 kello 16.15.44

Sääntökirjaluonnos annosjakelun osalta on selkeä, kiitos siitä. Muutamia asioita tuli mieleen, sitä lukiessa:

"Lääketilaukset tehtävä sähköisesti, mutta lääkityslistan voi toimittaa sovitulla tavalla" Joustavinta ja toimivinta apteekin kannalta olisi, että myös lääkityslista toimitetaan sähköisen tilausjärjestelmän kautta.

Tekstissä on "Palvelusetelituottajan on kaksoistarkastettava annosjakelulääkkeet. Lääkemääräyksiin on saattanut tulla muutoksia tilauspäivän ja toimituspäivän välillä" Mitä tällä kaksoistarkastuksella käytännössä tarkoitetaan? Annosjakelupussit on tilattu voimassa olevan lääkityksen mukaan ja jos lääkitysmuutoksia ei ole ilmoitettu sen jälkeen, toimituspäivänä farmaseutti tarkistaa, että pussit ovat tilauksen ja voimassa olevan lääkityslistan mukaiset.

Tapauksessa, että asiakas asuu toisella paikkakunnalla, jossa ei tuoteta annosjakelua, sääntökirjassa lukee: "Tällöin kuljetuskustannuksista vastaa hyvinvointialue" Määritelläänkö erikseen kuljetuskustannus, minkä saa periä?

Kokemuksen perusteella annosjakelun keskeytyksistä (esim. asiakas joutuu sairaalaan ja onkin siellä pidemmän aikaa) ei muisteta välittömästi ilmoittaa apteekkiin. 2 viikon palkkion voi tässä tapauksessa sääntökirjan mukaan laskuttaa hyvinvointialueelta. Todellisuudessa on ollut tapauksia, että useat 2 viikon pussit on ehditty toimittaa, ennen kuin apteekki on saanut tiedon keskeytyksestä.