Siirry sisältöön

Kommentoi annosjakelun palvelusetelisääntökirjaa

Puhekupla 20
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Lausuttavana olevassa palvelusetelin sääntökirjassa lääkkeiden annosjakelulla tarkoitetaan palvelua, jossa palvelusetelitoimijaksi hyväksytty annosjakeluapteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet jaettuina annoskohtaisiin pusseihin yleensä kahden viikon erissä. Annosjakeluapteekilla tarkoitetaan yksityistä palvelusetelituottajaa, joka täyttää lääkelain (395/1987) tarkoittaman apteekkitoiminnan vaatimukset.

Perustiedot

Päättynyt: 23.11.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Kuljetuksista

Profiilikuvan paikka

Maalaispteekin näkökulmasta
23. marraskuuta 2022 kello 22.01.14

Monessa pienessä kunnassa on ollut toimiva systeemi niin, että kunnan oma lähetti tai muu taho on noutanut hoitokotien tilaukset apteekista oman jakelureittinsä ja aikataulunsa puitteissa. Hoitoyksiköt ovat voineet tilata jopa useita kertoja päivässä ja lähes joka päivä. He ovat olleet hyvin tyytyväisiä ja yhteistyö on sujunut ja kaikki tämä yhteisten asiakkaidemme hyväksi.
Toivon todella, ettei näitä toimivia paikallisia järjestelyitä nyt romuteta samanaikaisesti monien muiden muutosten myötä. Ainakin vuoden alussa pitäisi jatkaa vanhalla mallilla ja sitten rauhassa yhdessä paikallisesti neuvotellen sopia ensin pelisäännöt ja siihen sitten hankkia esim. kuljetustoimijat. Yön yli muutoksena tämä ei tule onnistumaan.