Siirry sisältöön

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen omaishoidon tuen kriteereitä 29.11.2022 mennessä

Puhekupla 5
Keskustelu 18 tuntia, 29 minuuttia jäljellä | Lapin hyvinvointialue

Perustiedot

Avoin: 15.11.2022 - 29.11.2022

Päättymispäivä: 29.11.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit Puhekupla Vastaa

Kevyen tuen luokka!

Profiilikuvan paikka

Äiti
16. marraskuuta 2022 kello 14.00.05

Lappi on näköjään unohtanut kevyen tuen luokan kokonaan! Tai mainitaanhan tuolla että vaatii lisäselvitystä, pelkäämpä että siihen jää. Näin kurjistetaan esim. kehitysvammaisten lasten/nuorten huoltajia/hoitajia!
Thl:n esityksessä kevyen tuen luokka on mainittu. Nykyiset laphan kriteerit näyttävät olevan Rovaniemen entiset kriteerit.

Itse olen pian 18v täyttävän nuoren äiti, jolla keskivaikea kehitysvamma. Poika tarvitsee paljon ohjausta, valvontaa ja neuvontaa mutta ei varsinaisia hoitotoimia. Sitoo huoltajan täysin kun ei kykene omista asioista huolehtimaan. Vaihtoehto kotona asumiselle on tuettu asuminen, tarvitsee asioinnissa, ruoanlaitossa, kodinhoidossa yms. sellaisessa jatkuvaa ohjausta ja opastusta. Ajan kanssa pärjää ehkä itsenäisesti runsaan tuen turvin mutta tarvitsee viikoittain useampana päivänä tukea ja apua. Kommunikaatio on hankalaa. Asiointiin tarvitsee jatkuvan avu.
Ilmeisesti laitoshoito on kaupungille edullisempaa kuin maksaa kevyen luokan omaishoidon tuki!? Toivon todella, että nämä asiakkaat huomioidaan valmistelussa!


Vastaa

Paljonko on 9 - 5?