Siirry sisältöön

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen omaishoidon tuen kriteereitä 29.11.2022 mennessä

Puhekupla 5
Keskustelu 18 tuntia, 14 minuuttia jäljellä | Lapin hyvinvointialue

Perustiedot

Avoin: 15.11.2022 - 29.11.2022

Päättymispäivä: 29.11.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit Puhekupla Vastaa

Palkkioluokat

Profiilikuvan paikka

Erityisen äiti
16. marraskuuta 2022 kello 16.15.57

Vähän jäi kriteereistä sellainen olo, että palkkioluokka ei tule vastaamaan hoidon vaativuutta ja sitovuutta, jos omaishoitaja käy töissä. 3 tason kriteereissä maininta, että palkkioluokkaan vaikuttaa omaishoitajan työssäkäynti.

Itsellä on vaikeasti kehitysvammainen nuori, joka on täysin toisen ihmisen autettava ja tarvitsee valvontaa ja huolenpitoa 24/7, ei voi jättää hetkeksikään kotiin yksin. Hän käy tilapäishoidossa ( 3 omaishoidon vp + max 7 tilapäishoidon vp/ kk), jotta huoltajan vuorotyö onnistuisi. Työn olen pyrkinyt järjestämään niin, että tilapäishoitoa tarvitaisi mahdollisimman vähän.
Hoidon päävastuu on työssäkäynnistä huolimatta omaishoitajalla. Omaishoitajan täytyy olla valmis hakemaan nuori kotiin tilapäishoidosta, jos hän esim sairastuu. Onko oikein, että palkkioluokka laskee sen takia, että omaishoitaja käy palkkatyössä ja kuitenkin kantaa vastuun vaikeasti vammaisen lapsen hoidosta, avustamisesta, kuljettamisesta terapioihin/lääkäriin yms, ja jää työstä kotiin hoitamaan lasta kun hän on sairas?

Olisiko Lapha valmis hankkimaan ennemmin laitoshoitopaikan vai haluaako tukea kunnolla omaishoitajaa joka työn ohella hoitaa kotona vammaista lastaan? Kumpikohan se tulee halvemmaksi.


Vastaa

Paljonko on 9 × 1?