Siirry sisältöön

Kommentoi henkilökohtaisen avun palvelusetelisääntökirjaa

Puhekupla 15
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Perustiedot

Päättynyt: 14.12.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Palvelusetelijärjestelmä laskutusta varten TÄRKEÄ

Profiilikuvan paikka

Anonyymi
12. joulukuuta 2022 kello 8.51.11

Sääntökirjassa ei ole mainintaa palvelusetelijärjestelmän käytöstä hyvinvointialueella. Pyytäisin harkitsemaan sellaisen käyttöönottoa, sillä järjestelmän avulla palveluntuotannosta tulee kaikkien osapuolien kannalta tehokkaampaa, tarkempaa ja varmempaa. Parasta-Palvelua (PSOP) järjestelmän on todettu olevan henkilökohtaisen avun palvelulle sopivin järjestelmä ja se on käytössä useimmissa hyvinvointialueissa. Myös Palse järjestelmä on mahdollinen vaihtoehto. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että mikään muu hyvinvointialue toteuttaisi henkilökohtaisen avun palvelusetelitoimintaa ilman palvelusetelijärjestelmää ja siksi olisi erittäin tärkeää, että järjestelmä tulisi käyttöön myös Lapissa.

Sääntökirjan kohdan 1.3. mukainen tilanne, jossa asiakkaan tulisi toimittaa palveluntuottajalle käsin täytetty tuntilomake ja sitten palveluntuottajan tämä lomake hyvinvointialueelle on kestämätön hyvinvointialueen laajuudessa. Esimerkiksi postin kautta tässä tapahtuisi erittäin pitkiä viiveitä jotka taas vaikeuttaisivat laskutusta ja yritysten maksukykyä kun palkat pitäisi maksaa ennen kuin saa viiveiden takia tehtyä laskutuksen. Tämä ongelma on ratkaistu sähköisillä tuntimerkinnöillä suoraan palvelusetelijärjestelmiin (esim edellä mainittu PSOP).

Tämä asia on erittäin tärkeä nyt kun palveluseteli otetaan käyttöön ja vaikuttaa varmasti henkilökohtaisen avun palvelusetelin toteutuksen onnistumiseen.