Siirry sisältöön

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevien lakisääteisten (Vammaispalvelulaki, Sosiaalihuoltolaki) henkilökuljetuspalveluiden järjestämisohjeita

Puhekupla 19
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Perustiedot

Päättynyt: 15.12.2022

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Palveluntuottajat ja asiakkaat järjestelmän suunnittelun päärooliin

Profiilikuvan paikka

EM
12. joulukuuta 2022 kello 12.07.24

Järjestelmässä on ainakin Rovaniemen osalta suuria aukkoja, ja nämä ois ratkaistavissa aika pienillä järjestelmän muutoksilla. Ensimmäisenä järjestelmän pitäisi hakea lähinnä vapaana olevaa autoa, ei halvinta. Hyvissä ajoin, esim edeltävänä päivänä, tilatut kyydit jaettaisiin jo etukäteen sopimusautoille joten heillä olisi mahdollisuus suunnitella aikatauluja. Eikä silloin pääsisi isoja päällekkäisyyksiä syntymään. Järjestelmän haettava asiakkaan tarpeen mukaista autoa ensin, eli ei inva-autoja tarjota ensin niille jotka pystyy kulkeen henkilöautolla. Nämä oli vain muutamia, yksi helppo keino olisi ottaa käyttöön ns vakiotaksi-järjestelmä, hieman samanlainen kuin KELA-kyydeissä, eli ennakkoon tiedetyt kyydit voi jo etukäteen tilata palveluntuottajalta joka ne varmistaa keskukseen.
Nythän Rovaniemellä pahiten sakkaa ilta-ja viikonloppupäivystys kun siellä ei henkilökunta osaa seurata onko tilattuja kyytejä edes kuitattu ja ylivuoto autoja ei haeta tarpeeksi ajoissa.