Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 4
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 2.1.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Onko ramppi tarpeeksi loiva?

Profiilikuvan paikka

Miisa
21. joulukuuta 2022 kello 9.40.36

Katutasolla kannelle nouseva ramppi näyttää aika jyrkältä. Se saisi olla korkeintaan 5 prosenttia ollakseen esteetön. Onko se? Ellei, voiko sitä loiventaa pidentämällä itäpäästä?

Ramppi on toisaalta niin leveä (5 metriä), että siihen mahtuisi oma väylä kävelijöille ja pyöräilijöille. Se parantaisi turvallisuutta. Voisiko tehdä omat väylät?

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@MiikkaH
21. joulukuuta 2022 kello 15.16.20

Terve, Itätuulenkujan itäpään jalankulun ja pyöräilyn tasonvaihto Tapiolantien ja kansitason välillä toteutetaan luiskalla (7 %), jonka kaltevuus vastaa likimain esteettömyyden perustasoa (max 8%). Luiskan kaltevuus on hieman loivempi kuin muut Tapiolan keskustan nykyiset sisääntuloreitit. Esteettömyyden erikoistasoon ei tässä kohteessa ole tilanpuutteen vuoksi mahdollisuuksia.

Jalankulku ja pyöräily jatkuu Tapiolantien puolella yhdistettynä, joten samaa ratkaisua on esitetty ramppiin. Suunnittelussa voidaan selvittää erotellun jalankulun ja pyöräilyn mahdollisuutta.

Miikka Hakari
Espoon kaupunki, Kaupunkitekniikan keskus

Ilmianna |