Siirry sisältöön

Omakohtainen kokemuksesi lapsen ja perheen avohuollon sijoitukseen, kiireelliseen sijoitukseen ja huostaanottoon liittyvistä tapahtumista.

Puhekupla 14
Keskustelu 5 kuukautta jäljellä | Viranomaisvalvontaliitto ry

Perustiedot

Avoin: 17.1.2023 - 30.6.2023

Päättymispäivä: 30.6.2023

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit Puhekupla Vastaa

Asiakkaamme kertomus lyhyesti

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
17. tammikuuta 2023 kello 21.44.12

Kolmihenkinen perhe -äiti 54 v, lapset 12 v ja 14 v- oli muuttanut äidin äitin sukukuntaan isoon vanhaan koulurakennukseen.He asuivat kotikoulussa onnellisina ja joutuivat pari vuotta myöhemmin 21.2.2018 erikoisen toimen kohteeksi. Heille ennestään tuntematon vasta töihin kuntaan tullut sosiaalityöntekijä SKR saapui yllättäen heidän kotiinsa opiskelija TV:n ja 2 poliisin kanssa. He kiertelivät 750 m2 rakennusta ja katselivat miten puuta poltetaan lämmityskattilassa tuolloin -25 C ulkolämpötilan aikaan. Sitten perheen käskettiin tulla mukaan jonnekin tuntemattomaan paikkaan kertomatta miksi.

Perhe sanoi heit lemmikeilleen ja suuntasi poliisit perässään teinilapset 14 v ja 16 v sosiaalityöntekijöiden autoissa tuohon tuntemattomaan paikkaan, mikä osoittautui 15.3.2019 konkurssiin menneen TOY:n erääksi omistusasunnoksi paikkakunnalla K. Kirjauksista löytyy heti ensimmäisenä sanat: "Äiti kertoo lapsilleen avohuollon sijoituksen olevan kidnappaus."

Seuraavana aamuna perheen äiti lähti hoitamaan perheen lemmikeitä kotiin isoon kotikouluun 110 km päähän "perhekuntoutuspaikasta". Perhe siirrettiin paikkakunnalle M josta sama tahti jatkui. Perheelle ei annettu mitään päätöksiä asiassa eikä kerrottu miksi heitä pidetään "perhekuntoutuksessa".

Perhe valitti K:n hallinto-oikeuteen jo ennen kuin sai kirjallisen päätöksen siitä, että kyseessä on perhekuntoutus. Kyseinen perhekuntoutuspäätös tuli perheen tietoon 1,5 kk perheen kaappaamisen jälkeen.

Koska perhe kyseenalaisti kaikki paikkakunnan P sosiaalityöntekijöiden toimet, sosiaalityöntekijä SKR keksi nuorisopsykiatrin antaneen lausunnon minkä perusteella perheen 2 teinilasta on kiireellisesti sijoitettava. Erikoista tässä oli ettei kumpikaan lapsista ollut käynyt missään psykiatrisessa tutkimuksessa ennen kiireellistä sijoitusta 11.4.2018 eikä edes sen jälkeen.

Lapset sijoitettiin ilman syytä paikassa missä ei edes ole mahdollista kiireellisesti sijoittaa, eli 24/7 valvotussa laitoksessa ja sijoituksen päätöksessä oli graavi valhe, joka on peitelty asiakirjamerkintäväärennöksenä perheen rekistereihin.

Lasten lähipiiriä ei kartoitettu milloinkaan ja perheen lasten isästä ei välitetty ollenkaan, vaikka hän oli kunnan P tiedossa hyvinkin ja hyvin toimeentuleva työteliäs mies. Kyseisen perheen tapauksessa on huutomerkein nähtävissä perheelle suuren haitan aikaansaaminen keinolla millä hyvänsä, katselee tuota asiaa sitten miltä kantilta vain. Lasten omasta mielipiteestä ei välitetty vaikka he olivat siis 14 v ja 16 v.

Kunta P yritti lasten ja äidin rajoittamisia, terveydenhuoltoaikojen estämisiä, edunvalvojaa kahteen kertaan jopa suullisessa käräjäoikeusistunnossa 7.9.2018. Kun mikään ei auttanut, P:n kunnan johtava sosiaalityöntekijä joutui palauttamaan kunnan P kaappaamat lapset omaan kotiin oman perheensä luokse 13.92018. Johtava sosiaalityöntekijä veti kunnan P 8.6.2018 laittamat huostaanottohakemukset pois hallinto-oikeudesta estääkseen tapauksen ilmitulon julkiseksi 15.10.2018.

Profiilikuvan paikka

Mitä ihmettä?
21. tammikuuta 2023 kello 18.39.35

Jos tuo on todistettavissa mitä asiakkaallenne on tapahtunut, viranomaisten toiminta asetetaan kepin nokkaan ehdottomasti!

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
22. tammikuuta 2023 kello 2.42.17

Kyllä. Kaikki mitä yhdistyksemme esittää, on todisteellista. Ikävä kyllä.


Vastaa

Paljonko on 5 + 3?